Van Boekel krijgt eerste WK-duel, FIFA introduceert stand-by AVAR

Reacties

Pol van Boekel is aangesteld als VAR bij de WK-wedstrijd tussen Argentinië en Saoedi-Arabië. Hij gaat samenwerken met Slavko Vincic, de Sloveense scheidsrechter op het veld.

Van Boekel krijgt eerste WK-duel, FIFA introduceert stand-by AVAR
© Pro Shots
Argentinië
Argentinië
1 - 2
Saoedi-Arabië
Saoedi-Arabië

Van Boekel zal tijdens de wedstrijd van komende dinsdag leiding geven aan drie andere VAR-leden. Bastian Dankert uit Duitsland is zijn assistent, Abdelhak Ethciali zal zich bezighouden met buitenspelsituaties en Ricardo de Burgos is als extra assistent toegevoegd aan het team.

De FIFA meldt bij de aanstellingen van de scheidsrechters dat er ook een nieuwe functie in het leven is geroepen: de stand-by AVAR. Hij of zij zit in een aparte VAR-kamer en komt in actie als de verbinding tussen het stadion en de centrale VAR-kamer wegvalt.

Van Boekel is niet de enige Nederlandse arbiter in Qatar. Collega Danny Makkelie, die als scheidsrechter naar het WK is gekomen, wacht nog op zijn eerste aanstelling op een mondiaal eindtoernooi.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Wil jij alles lezen over het WK en nog dichter bij de actie komen? Word dan nu hier lid van VI PRO en krijg gratis onze exclusieve WK-special (t.w.w. €9,99) bij een maandelijks opzegbaar abonnement.

Ben je al lid van VI PRO? Bestel dan hier de WK-special met 30% korting.
Word nu lid van VI PRO
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.