Van Benthem flikt het weer: Van Persie vrijgesproken

Reacties

Feyenoord kan de komende twee speelrondes gewoon beschikken over Robin van Persie. De aanvoerder ging in hoger beroep tegen zijn schorsing en is vrijgesproken.

Van Benthem flikt het weer: Van Persie vrijgesproken

Van Persie schoot Feyenoord zondag in de slotfase naar een 2-1 zege op Vitesse met een rake vrije trap en kreeg kort daarna een rode kaart voor een tackle op Max Clark. Na afloop was de 35-jarige aanvaller vol onbegrip over het besluit van scheidsrechter Serdar Gözübüyük en gaf hij al aan een voorstel van de aanklager niet te accepteren. Die wilde hem voor drie duels waarvan één voorwaardelijk schorsen.

Donderdag trok Van Persie met advocaat Joris van Benthem naar Zeist om de straf aan te vechten. En met succes: de 35-jarige spits is vrijgesproken. De tuchtcommissie heeft na nadere bestudering van de beelden en de verklaring van Van Persie geoordeeld dat hij de gezondheid van Clark niet in gevaar bracht. Er was volgens de commissie weliswaar sprake van een overtreding, maar niet van ernstig gemeen spel.

Van Persie is inzetbaar voor de Eredivisie-duels met Willem II en PEC Zwolle. Een week later staat De Klassieker tegen Ajax op het programma.

Van Persie: 'Het ziet er erger uit dan het is'
'Van Persie maskeert een hoop problemen bij Feyenoord'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.