Van Beek pakt twijfelachtig Eredivisie-record

Reacties

Sven van Beek heeft zondagmiddag zijn zesde eigen doelpunt in de Eredivisie gemaakt. De Feyenoord-verdediger werkte de bal tijdens het duel met FC Groningen enigszins ongelukkig langs zijn eigen doelman (1-0).

Van Beek pakt twijfelachtig Eredivisie-record

Van Beek wilde een voorzet van Thomas Bruns blokken, zodat de bal niet bij Kaj Sierhuis zou belanden, maar tikte de bal vervolgens zelf langs Kenneth Vermeer. Het is al de vijfde keer dat de 24-jarige verdediger Vermeer passeert. Dat levert een curieuze statistiek op: geen enkele speler scoorde vaker tegen de de 33-jarige doelman, die zondag zijn 191ste Eredivisie-wedstrijd speelde.

Zijn eigen goal tegen Groningen levert Van Beek ook een Eredivisie-record op. De Feyenoord-verdediger evenaart Marília als speler met de meeste eigen goals in de historie van de Nederlandse competitie. De Braziliaanse verdediger speelde tussen 1996 en 2007 voor Sparta Rotterdam en VVV-Venlo. In 144 Eredivisie-duels maakte hij zes eigen doelpunten. Van Beek deed dat in 106 wedstrijden.

Van Beek passeerde in de Eredivisie twee keer zo vaak zijn eigen doelman als een keeper van de tegenstander. Zijn eigen doelpunten vielen allemaal in uitwedstrijden. ADO Den Haag, AZ, De Graafschap, Excelsior, SC Heerenveen en dus Groningen profiteerden daarvan. In het kalenderjaar 2015 overkwam het Van Beek drie keer.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Spelers Club Eigen goals
Sven van Beek Feyenoord 6
Marília Sparta / VVV 6
Chris Verkaik Haarlem / Ajax / SVV / AZ 4
Rens van Eijden PSV / Willem II / NEC / AZ 4
Timothy Derijck Feyenoord / NAC / ADO / PSV / Utrecht 4
Heini Otto Twente / ADO 4
Rob Penders NAC 4
Bekijk hier al onze video's
Meer Feyenoord
Meer over Feyenoord
Meer FC Groningen
Meer over FC Groningen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.