Van Beek: 'Een paar jaar geleden zat ik min of meer in De Ligts positie'

Reacties

Sven van Beek staat met Feyenoord aan de vooravond van zijn zevende seizoen in de Eredivisie. De 24-jarige verdediger is vastberaden er een succes van te maken en zichzelf naar een hoger niveau te tillen.

Van Beek: 'Een paar jaar geleden zat ik min of meer in De Ligts positie'

Na meerdere seizoenen met blessures en pech is Van Beek nog steeds actief in de Eredivisie en is de stap naar een buitenlandse competitie achterwege gebleven. In een interview in de nieuwe Voetbal International erkent hij dat hij wel eens gemijmerd heeft over wat had kunnen zijn.

'Als ik nu naar Matthijs de Ligt kijk… Een paar jaar geleden zat ik min of meer in zijn positie. Hij is verder natuurlijk, maar ik hing tegen Oranje aan en kon een mooie transfer maken naar AS Monaco, in die tijd een vaste deelnemer aan de Champions League', blikt Van Beek terug.

'Ik zag mezelf daar al spelen. Mooie club, schitterende regio, goed contract, Champions League. We waren er helemaal uit, het was nog een kwestie van tekenen. Uit tegen AZ hoefde ik niet te spelen van Feyenoord, maar ik wilde zelf. Op een goede manier weggaan, dat was het doel en ik voelde me goed.'

Van Beeks missie om door de voordeur weg te gaan mislukte echter jammerlijk. Onbewust sloop er iets in tegen AZ en de verdediger kende een beroerde wedstrijd. 'Het werd een drama-middag en Monaco haakte af. Normaal doen clubs dat niet op basis van één wedstrijd, maar ze zochten een centrale verdediger die er meteen steady zou staan.'

Het complete interview met Sven van Beek lees je deze week in de VI en op VI PRO.

Bekijk hier al onze video's
Meer Feyenoord
Meer over Feyenoord
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Meer S. van Beek
Meer over S. van Beek
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.