Van Basten verrast amateurs, Locadia twijfelt over Curaçao

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Van Basten verrast amateurs, Locadia twijfelt over Curaçao

'Iemand als Marco van Basten stuur je niet zomaar weg.'
• Een opmerkelijke gast bij het eerste elftal van Harkemase Boys, afgelopen zaterdag. De Derde Divisionist uit Friesland nam het in Amsterdam op tegen de amateurs van Ajax, toen plotseling Marco van Basten in de kleedkamer stond. 'We waren klaar om het veld op te gaan, toen hij plotseling bij de deur opdook. "Succes mannen", zei hij', zo vertelt aanvoerder Henny Bouius tegen Omrop Fryslân. 'In de rust kwam hij naast me zitten om thee te drinken. En na de wedstrijd was hij er ook.' Dat zit zo: Van Basten is een goede bekende van Harkemase Boys-trainer Tieme Klompe, de twee werkten samen bij SC Heerenveen. 'Hij had Tieme gevraagd of hij erbij mocht zijn', aldus Bouius. De aanwezigheid van San Marco hielp overigens: het werd op De Toekomst 0-2.

• Ex-PSV'er Jürgen Locadia werd al een paar keer opgeroepen voor het Nederlands elftal, maar tot een debuut in Oranje kwam het vooralsnog niet. En dus is de aanvaller (nu in dienst van Brighton & Hove Albion) gaan twijfelen over zijn interlandloopbaan. Curaçao-bondscoach Remko Bicentini vertelde dat zondagochtend bij De Tafel van Kees van FOX Sports. 'Ik heb meerdere malen contact met hem gehad, ons laatste gesprek dateert van afgelopen maand. Hij vindt het moeilijk om die keuze te maken.' Wat Bicentini betreft is Locadia van harte welkom. 'Als we straks op een groot platform als de Gold Cup gaan acteren, dan hebben we jongens met een bepaalde bagage nodig.'

'Ik ben nog geen God, maar dat wil ik wel worden'
• PEC Zwolle-trainer John van 't Schip vergeleek zijn basisdebutant Gianluca Scamacca zondagmiddag voorafgaand aan het uitduel met Feyenoord een beetje met Zlatan Ibrahimovic. Een vergelijking die de zelfverzekerde Italiaan wel bevalt. 'Hij is mijn idool. Hij is op alle vlakken speciaal. Qua karakter, techniek, snelheid.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

• De 2-0 van Manchester City in het Premier League met Burnley zorgt voor nogal wat gespreksstof. Leroy Sané ging in het strafschopgebied onderuit, waarna de spelers van Burnley opeens stopten, kennelijk in de veronderstelling dat er een strafschop zou worden gegeven. Dit bleek niet het geval, waarna City de aanval doorzette en scoorde. Er zat een dubbel luchtje aan de treffer van Bernardo Silva, omdat de bal ook nog eens de achterlijn leek te zijn gepasseerd toen David Silva hem voorgaf.

'Bizar', zo typeerde Burnley-manager Sean Dyche het moment in gesprek met de BBC. 'Sané ging op een niet natuurlijke manier naar het gras, De scheidsrechter lijkt naar de stip te wijzen, doet dat niet en ondertussen geeft een speler (David Silva, red.) die daarvoor buiten de lijnen stond een voorzet nadat de bal de achterlijn leek te zijn gepasseerd. Het was allemaal wel heel verwarrend.'

Uiteindelijk won Manchester City met 5-0 van Burnley. Een hard gelag dus voor doelman Joe Hart van The Clarets, die natuurlijk een verleden heeft bij The Citizens. Naderhand claimde Hart dat de arbitrage zijn excuses had aangeboden voor de gang van zaken bij de 2-0.

Davy Klaassen ging zaterdag met Werder Bremen op bezoek bij Schalke 04 (0-2). De ex-Ajacied haalde achteraf herinneringen op aan de Europa League-wedstrijd van de Amsterdammers in de Veltins-Arena. Ajax bereikte in 2017 de halve finale van het Europese toernooi dankzij een treffer van Nick Viergever in de extra tijd.

• Door een goal van Daniel Bessa veroverde Genoa zaterdag knap een punt bij Juventus. Het was in meer opzichten een bijzondere dag voor de middenvelder.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Jorrit Hendrix schreef zaterdag alweer zijn honderdste Eredivisie-zege bij. De middenvelder van PSV had daar slechts 127 duels voor nodig. Alleen Ruud Krol tikte eerder de honderd overwinningen aan.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'Dit is een van de beste ploegen die ze in de afgelopen decennia hebben gehad.'
• Naar aanleiding van het nakende Champions League-duel tussen Ajax en Benfica hebben medewerkers van de website van de Portugese topclub contact opgenomen met Pierre van Hooijdonk, oud-speler van Benfica. De voormalige spits is onder de indruk van Ajax en waarschuwt de Portugezen. 'De balans bij Ajax is heel goed.'

Diego Simeone geniet van de spanning in de Primera División. De verschillen zijn vooralsnog miniem. 'La Liga is momenteel fantastisch', vertelde de oefenmeester van Atlético Madrid zaterdag op de persconferentie na het 1-1 gelijkspel tegen Villarreal. 'Het is heel chaotisch, de competitie is sterker dan enkele jaren terug, toen Lionel Messi en Cristiano Ronaldo iedereen hun wil oplegden.'

LaLiga

Stand LaLiga 2018/2019

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Barcelona
38
26
9
3
90-36
+54
87
2
Atlético Madrid
38
22
10
6
55-29
+26
76
3
Real Madrid
38
21
5
12
63-46
+17
68
4
Valencia
38
15
16
7
51-35
+16
61
5
Getafe
38
15
14
9
48-35
+13
59
6
Sevilla
38
17
8
13
62-47
+15
59
7
Espanyol
38
14
11
13
48-50
-2
53
8
Athletic de Bilbao
38
13
14
11
41-45
-4
53
* Actueel tot en met 12 feb. 2024

• We feliciteren Jan Boskamp. De Feyenoord-icoon viert zondag zijn zeventigste verjaardag. In de VI van deze week staat een uitgebreid verhaal over de ex-international, die ongetwijfeld alleen kan genieten van zijn verjaardag als Feyenoord vanmiddag PEC Zwolle verslaat.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.