Van Basten verdedigt videoarbiter: 'Niet kijken naar uitzonderingen'

Reacties

Na Chili – Portugal (0-0) was er weer discussie over de videoarbiter, die dit keer juist niet ingreep. Volgens Marco van Basten moet niet gekeken worden naar de uitzonderingen.

Van Basten verdedigt videoarbiter: 'Niet kijken naar uitzonderingen'

In de slotfase van de halve finale van de strijd om de Confederations Cup wees scheidsrechter Alireza Faghani de Chileense penaltyclaims van de hand. Op de beelden was echter duidelijk te zien dat de Portugese verdediger José Fonte wel degelijk op de voet van de Chileen Francisco Silva ging staan.

Faghani zat zodoende fout, maar werd daar door de videoarbiter niet op gewezen. Het had geen gevolgen aangezien Chili uiteindelijk na een strafschoppenserie alsnog de finale bereikte. Daardoor bleven de reacties over deze fout na afloop beperkt.

Volgens Van Basten zijn deze uitzonderingen voer voor discussie over de videoarbiter, die tijdens het toernooi om de Confederations Cup al vaker onderwerp van gesprek zijn geweest. 'Je helpt 99,9 procent, maar die ene keer zal je net zien dat er een hele discussie komt', vertelde de oud-international tegen de NOS.

'Als je van de 1000 gevallen 995 keer goed zit, dan moet je daar naar kijken en niet naar die één of twee uitzonderingen, vind ik', aldus Van Basten, die bij de FIFA mede verantwoordelijk is voor vernieuwingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.