Van Basten kan grote lach niet onderdrukken na vraag over Van Dijk

Reacties

Marco van Basten is na de wedstrijd tussen Nederland en Qatar goed te spreken over het spel van Virgil van Dijk. De analist was vorige week kritisch op de verdediger en zorgde daarmee voor een kleine rel.

Van Basten kan grote lach niet onderdrukken na vraag over Van Dijk
© NOS
Nederland
Nederland
2 - 0
Qatar
Qatar

Van Basten kon een grote lach niet onderdrukken toen hij werd gevraagd naar het spel van Van Dijk. 'Ik vond hem scherper dan de vorige keer. Ik vond hem meer aanwezig dan de vorige keer. Dat is alleen maar positief, denk ik', zei de voormalig bondscoach.

© Pro Shots

Rafael van der Vaart vond het bijzonder om te zien dat Van Dijk zich de kritiek van Van Basten ogenschijnlijk heeft aangetrokken. 'Ik vind het wel leuk om te zien. Hij is zo'n grote speler en dat is Marco ook geweest. Hij heeft er toch naar geluisterd. Hij was het niet gewend om kritiek te krijgen, maar heeft er toch iets mee gedaan.'

'Dat kon je ook zien aan zijn opmerking dat hij tevreden was over zichzelf', doelde Van der Vaart op het interview dat Van Dijk na de wedstrijd gaf. Ik vind het mooi. Het is gewoon een leuke gozer.' Van Basten vulde aan: 'Zo moeten we ook met elkaar om kunnen gaan. Je moet iets kunnen zeggen over iets of iemand.'

Bondscoach Louis van Gaal vond het niet problematisch dat Van Dijk vorige week reageerde op de kritiek van Van Basten, door te stellen dat de analist 'nooit positief' is. 'Iedere speler heeft veel adrenaline in het bloed en brein. Hij reageerde scherper dan hij oorspronkelijk wilde. Daarvoor heeft hij zelfs zijn excuses aangeboden, dus dan hoef hem niet te corrigeren. Spelers hebben allemaal hun eigen mening en die mogen ze uiten, dat is het probleem niet', zei Van Gaal na het duel met Qatar tegen de NOS. 

Wereldkampioenschap

Stand Wereldkampioenschap 2022 Qatar

Wereld

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Nederland
3
2
1
0
5-1
+4
7
2
Senegal
3
2
0
1
5-4
+1
6
3
Ecuador
3
1
1
1
4-3
+1
4
4
Qatar
3
0
0
3
1-7
-6
0
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Wil jij alles lezen over het WK en nog dichter bij de actie komen? Word dan nu hier lid van VI PRO en krijg gratis onze exclusieve WK-special (t.w.w. €9,99) bij een maandelijks opzegbaar abonnement.

Ben je al lid van VI PRO? Bestel dan hier de WK-special met 30% korting.
Word nu lid van VI PRO
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.