Van Basten bevestigt vertrek bij Oranje

Reacties

Marco van Basten vertrekt als assistent-bondscoach bij Oranje. Dat heeft hij bevestigd aan Voetbal International.

Van Basten bevestigt vertrek bij Oranje

De rechterhand van bondscoach Danny Blind kan bij wereldvoetbalbond FIFA aan de slag. Juist het op handen zijnde vertrek van Van Basten zorgde ervoor dat Ruud Gullit er niet uitkwam met de KNVB.

Gullit was immers op zijn beurt in beeld om als tweede assistent van Blind te gaan fungeren. Van Basten had zijn vroegere aanvalspartner van AC Milan evenwel laten weten dat hij zou gaan vertrekken, waarop Gullit technisch directeur Hans van Breukelen confronteerde met die gang van zaken. Gullit had immers gevraagd wat er zou gebeuren bij veranderingen in de staf.

De 51-jarige Van Basten heeft de KNVB inmiddels op de hoogte gebracht van de toenadering van de FIFA. De wereldvoetbalbond raakte onder de indruk van de kijk op voetbal van Van Basten door zijn columns in Voetbal International, waarin hij regelmatig een eigen kijk op het voetbalspel tentoonspreidde.

Met het aanstaande vertrek van Van Basten is de chaos bij de KNVB compleet. Dick Advocaat maakte immers onlangs al de keuze om de begeleidingsstaf van Oranje te verruilen voor een functie als hoofdcoach van Fenerbahçe. Gullit was juist in beeld als zijn vervanger.

Daar kwam maandag bij dat naar buiten kwam dat directeur betaald voetbal Bert van Oostveen vertrekt. Ook zijn opvolger, Gijs de Jong, werd direct bekend.

De verwachting is dat Van Basten nog wel de komende twee interlands als assistent zal fungeren. Het Nederlands elftal oefent donderdag tegen Griekenland en opent vijf dagen daarna de WK-kwalificatiecampagne met een cruciaal bezoek aan Zweden. Blind zint met Oranje op revanche na het mislopen van het EK.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.