Van basisplaats in CL-finale tot transfer: Spurs offert WK-duo op

Reacties

Anderhalve maand geleden stonden ze nog in de basis tijdens de Champions League-finale, maar nu is hun rol bij Tottenham Hotspur uitgespeeld. Kieran Trippier is zelfs al gepresenteerd bij Atlético Madrid en Danny Rose zal het voorbeeld van zijn collega-international spoedig volgen.

Van basisplaats in CL-finale tot transfer: Spurs offert WK-duo op

De Engelse backs vormen wat dat betreft de uitzondering in het rijtje spelers die deze zomer zijn vertrokken of nog weg mogen bij Tottenham. Voor Vincent Janssen en Georges-Kevin N'Koudou, die net als Rose niet bij de selectie voor de oefentrip naar Singapore zaten omdat ze naar een andere club mogen uitkijken, was het uitzicht op speelminuten immers al tijden beperkt. En de transfervrij vertrokken Michel Vorm was inmiddels gedegradeerd tot derde keeper.

Rose en Trippier waren afgelopen seizoen echter gewoon vaste waarden met respectievelijk 37 en 38 optredens en zijn normaal gesproken ook vast lid van de Engelse selectie, waarmee ze vorig jaar nog vierde werden op het WK in Rusland. Desondanks laat Tottenham ze nu vrij gemakkelijk gaan. De transfersom van 22 miljoen euro die Atlético voor Trippier neertelde is voor de huidige normen vrij bescheiden en ook Rose zal waarschijnlijk voor een dergelijk bedrag vertrekken.

Zouden Trippier en Rose inderdaad worden opgeofferd om Pochettino de talentvolle Sessegon te bezorgen?
Zouden Trippier en Rose inderdaad worden opgeofferd om Pochettino de talentvolle Sessegon te bezorgen?

Dat terwijl de 29-jarige linkspoot de Londenaren net als zijn collega aan de rechterkant mogelijk voor een andere Europese topclub verruilt. Behalve Schalke 04 zou namelijk ook Paris Saint-Germain in de markt zijn voor de 27-voudig international. Het zou toch zeker geen stap terug zijn voor de man die al eens werd beboet wegens zijn kritiek op het aankoopbeleid van de club in een spraakmakend interview met The Sun. Daarna werd hij al gelinkt aan Manchester United en Chelsea.

Dat Spurs afscheid neemt van de twee backs die in verloren CL-finale tegen Liverpool nog de flank bestreken, liet zich volgens de tabloids al aankondigen. Die schreven eerder deze maand dat de Londenaren met het verkopen van Rose en Trippier de komst van het grote Engelse talent Ryan Sessegon willen financieren. Mauricio Pochettino zou erg gecharmeerd zijn van de linkspoot van Fulham. Voor de positie van rechtsback wordt de Japanner Hiroki Sakai (Olympique Marseille) genoemd.

Janssen
Tot zover het opmerkelijke vertrek van twee Engelse internationals bij Spurs. Want ook voorin lijkt er plaats voor vernieuwing nu Janssen, drie jaar nadat hij voor ruim twintig miljoen euro overkwam van AZ, mag vertrekken. Zijn Spaanse concurrent Fernando Llorente is namelijk al transfervrij de deur uitgelopen met Fiorentina als mogelijke bestemming. Of zou Pochettino de gok nemen dat clubtopscorer Harry Kane dit seizoen wel fit blijft? Het worden nog interessante weken bij The Lillywhites.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.