Van Barça, via Zagreb, naar La Roja: de ultieme bevestiging voor Dani Olmo

Reacties

Dani Olmo is voor het eerst opgeroepen voor het nationale elftal van Spanje. De 21-jarige middenvelder van Dinamo Zagreb debuteert in de equipe van bondscoach Robert Moreno, die vrijdag zijn selectie bekendmaakte voor de EK-kwalificatieduels met Malta en Roemenië.

Van Barça, via Zagreb, naar La Roja: de ultieme bevestiging voor Dani Olmo
© Pro Shots

De keuze om in 2014 de zeer opvallende overstap van La Masía - de jeugdopleiding van Barcelona - naar Dinamo Zagreb te maken is achteraf een juiste gebleken voor Dani Olmo. Die ultieme bevestiging kreeg de jonge Spaanse spelmaker vrijdagmiddag van bondscoach Moreno. Via Espanyol en Barça nam Olmo vijf jaar geleden het moedige en niet alledaagse besluit om de veelgeprezen Catalaanse academie te verruilen voor de Kroatische opleidingsfabriek. Hij debuteerde op zestienjarige leeftijd in het eerste elftal van Dinamo Zagreb en werd vorig seizoen verkozen tot beste speler van het Kroatische voetbalseizoen.

Olmo werd vorig seizoen dan ook al voor de vierde keer kampioen van Kroatië en met meer dan honderd wedstrijden in het eerste elftal van Dinamo Zagreb is de 21-jarige Spanjaard nu al een ervaren kracht in het team dat dit seizoen een goede indruk maakt in de Champions League. Na vier wedstrijden in een groep met Atalanta Bergamo, Manchester City en Shakhtar Donetsk staan de Kroaten op vijf punten. Er werd met 4-0 gewonnen van Atalanta Bergamo, twee keer gelijkgespeeld tegen Shakhtar Donetsk en met 2-0 verloren van The Citizens.

Dat Olmo nu een oproep krijgt voor het Spaanse elftal is tevens een tegenvaller voor de Kroatische voetbalbond. De geboren Catalaan is namelijk ook in het bezit van een Kroatisch paspoort en had zodoende nog voor een interlandcarrière bij Kroatië mogen kiezen. Iets wat wellicht ook door Olmo's gedachten spookte toen hij na de EK-finale van Spanje Onder-17 in 2015 ruim drie jaar lang geen uitnodiging meer kreeg voor de Spaanse jeugdelftallen. Uiteindelijk kreeg hij dit jaar weer een invitatie voor Jong Spanje.

Luis de la Fuente, coach van Jong Spanje, is dan ook trots op zijn captain. 'Ik ben blij om te zien dat spelers van ons het eerste elftal van Spanje weten te halen. Ik heb een geweldige band met Olmo en het is mooi om spelers zo te zien groeien. Dat is ook onze taak: spelers laten trainen zodat ze het maximale uit zichzelf halen en uiteindelijk door kunnen stromen naar de hoofdmacht.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Vr 15 nov. 2019

Ma 18 nov. 2019

{"title":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","titleMobile":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","odd":"50.00","url":"https://partner.toto.nl/C.ashx?btag=a_432b_305c_&affid=205&siteid=432&adid=305&c=","bookmaker":{"name":"Toto","id":5002,"lightIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","iconSize":27},"image":"jcr:5e9d6612-8d73-4c52-9042-dc628c0ede1a","position":"2","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO.","textMobile":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO."}
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.