Van As op weg naar Roda JC Kerkrade

Reacties

Jeffrey van As is serieus in beeld als technisch directeur van Roda JC Kerkrade. Daar kan hij mogelijk weer gaan samenwerken met Fons Groenendijk, die wordt genoemd als mogelijk nieuwe hoofdtrainer.

Van As op weg naar Roda JC Kerkrade
© Pro Shots

De 47-jarige Van As moest vlak voor de winterstop vertrekken bij ADO Den Haag, waar hij bijna drie jaar werkzaam was als manager voetbalzaken. Van As moest bij de Eredivisionist wijken onder druk van de Raad van Commissarissen, die hem de slechte prestaties tijdens de eerste competitiehelft zwaar aanrekenden. Dat ADO de voorgaande twee seizoenen als zevende en negende was geëindigd, bleek voor de beleidsbepalers in China minder relevant.

Al snel na zijn vertrek uit Den Haag werd de voormalig verdediger in verband gebracht met een baan bij het dolende Roda JC, waar Roland Hogenelst sinds enkele maanden mede-eigenaar is. Van As kent de horecaondernemer al wat langer en onderhoudt ook goede contacten met Kees Jansma, die vorige maand na het vertrek van de technisch manager opstapte als adviseur van ADO, uit onvrede over het gevoerde beleid. Jansma is een belangrijke souffleur voor Hogenelst, die zelf nog niet kan bogen op veel ervaring in de voetbalwereld.

Bij Roda staat Hogenelst met de andere aandeelhouders voor een hoop belangrijke keuzes. De club is al lange tijd stuurloos. Er is geen bestuur, geen directie en sinds het wegsturen van Jean-Paul de Jong eerder deze week ook geen hoofdtrainer. De 1-5 nederlaag tegen FC Den Bosch vrijdagavond tekende de deplorabele staat van de gezonken trots van Kerkrade.

Eerder leek Johan de Kock de man te worden die orde op zaken moet stellen bij Roda. De oud-speler besloot na een aantal gesprekken echter af te zien van een terugkeer. De Kock had zijn zinnen gezet op een baan als algemeen én technisch directeur bij Roda, maar binnen de aandeelhouders bestond grote verdeeldheid over de wenselijkheid van zo'n dubbelrol. Nu lijkt de functie dus toch gescheiden te worden, met Van As als voornaamste kandidaat voor het technische takenpakket. Al zou ook over hem intern bij Roda nog geen eensluidend enthousiasme bestaan.

Van As – tussen 2010 en 2014 technisch directeur van NAC Breda - wil niet reageren op de geruchten over een naderende aanstelling. Mocht hij de baan krijgen, dan kan hij meteen aan de slag met de aanstelling van een nieuwe hoofdtrainer. Voor die functie circuleert in Kerkrade al de naam van een andere Leidenaar: Fons Groenendijk, die in Den Haag jarenlang samenwerkte met Van As en vlak voor diens vertrek zelf opstapte als trainer. Groenendijk, niet bereikbaar voor commentaar, droeg als speler vier seizoenen het geelzwart van de voormalige mijnwerkersclub.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.