Van Amersfoort gaat Europa League in met Poolse subtopper

Reacties

Pelle van Amersfoort vervolgt zijn loopbaan in de subtop van Polen. Hij heeft een contract voor drie seizoenen ondertekend bij Cracovia Kraków, de nummer vier van het afgelopen seizoen in de Ekstraklasa.

Van Amersfoort gaat Europa League in met Poolse subtopper

De 23-jarige aanvallende middenvelder debuteerde in 2014 voor SC Heerenveen, nadat hij bij de Friezen ook zijn jeugdopleiding had doorlopen. Hij keerde in 2016 terug naar Friesland na een uitstekend huurseizoen bij Almere City FC, maar werd in het Abe Lenstra Stadion nooit onomstreden. Hij beschikte over een aflopend contract bij Heerenveen en besloot deze niet te verlengen.

Van Amersfoort komt bij Cracovia terecht bij de nummer vier van Polen. De club eindigde in de reguliere competitie op die positie, waardoor het zich plaatste voor de kampioenspoule. De landstitel ging uiteindelijk naar Piast Gliwice (de club van de Nederlands-Poolse spits Piotr Parzyszek) en Cracovia hield de vierde plek in handen. Dat betekent dat Van Amersfoort zich met zijn nieuwe club gaat melden in de eerste voorronde van de Europa League.

Tegenover VI verklaart Van Amersfoort de stap. 'Er was genoeg belangstelling vanuit Nederland, maar ik wilde graag een frisse start maken. Ergens opnieuw beginnen, zonder geschiedenis. Daarom heb ik ook voor deze stap naar het buitenland gekozen. Ik heb rugnummer tien gekregen, er is heel veel vertrouwen in mij. Ik kreeg in alle opzichten een heel goed gevoel. Dat is voor mij heel belangrijk in mijn keuze voor deze club.'

De aanstaande Europese campagne was voor hem een extra reden om voor Cracovia te kiezen. 'Over drie weken gaan we de voorronde van de Europa League in. Daar heb ik heel veel zin in, een mooi avontuur. Het zou leuk zijn als we nog een Nederlandse ploeg treffen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer SC Heerenveen
Meer over SC Heerenveen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.