Van Amersfoort grijpt met hattrick de macht in Pools topscorersklassement

Pelle van Amersfoort heeft Cracovia Kraków maandag eigenhandig een zege op Piast Gliwice bezorgd. De middenvelder maakte een hattrick en dat was de eerste in zijn periode in Polen. Van Amersfoort klom zo ook nog naar de eerste plek op de topscorerslijst.

© Imago
Piast Gliwice
2 - 4
Cracovia Kraków

Van Amersfoort is dit seizoen op schot en scoorde in de eerste acht wedstrijden vier keer. Maandag ging het tegen Piast Gliwice helemaal goed. Van Amersfoort maakte in de eerste helft de 1-2 en na rust de 1-3. Na de aansluitingstreffer van de thuisploeg bepaalde de voormalig speler van SC Heerenveen de eindstand op 2-4.

Door zijn hattrick staat Van Amersfoort al op zeven competitiegoals en dat is al meer dan de zes die hij vorig seizoen maakte. De middenvelder staat nu ook bovenaan in het topscorersklassement van de Ekstraklasa. Tot maandag stond Mikael Ishak van Lech Poznán bovenaan met zes goals.