Van Aken krijgt nieuw contract en kan nu wel rustig worden gebracht

Reacties

Joost van Aken blijft ook volgend seizoen verbonden aan SC Heerenveen. Club en speler hebben een overeenstemming bereikt over een nieuw contract. Eerder meldde VI al dat de gesprekken over een gezamenlijke toekomst waren opgestart. De aflopende verbintenis van Van Aken wordt met één seizoen verlengd. Zo krijgt de verdediger een kans op meer speeltijd bij SC Heerenveen.

Van Aken krijgt nieuw contract en kan nu wel rustig worden gebracht
© Pro Shots

Van Aken keerde afgelopen winter terug bij SC Heerenveen, maar kwam uiteindelijk tot slechts drie wedstrijden. Dat is ook een beetje de schuld van de clubleiding, zo geeft technisch manager Ferry de Haan toe. 'Toen we Joost afgelopen winter naar de club haalden, wisten we dat we hem de tijd moesten geven om weer echt fit te worden. Helaas was die tijd er niet altijd, waardoor hij sneller dan gepland fysiek belast werd en uiteindelijk licht geblesseerd raakte.'

Toch was Van Aken belangrijk in de speeltijd die hij dit seizoen kreeg. Op 1 mei maakte hij in de derby tegen SC Cambuur de 3-3 in de zesde minuut van de extra tijd. 'Deze zomer draait Joost vanaf de voorbereiding mee om in het tempo van alle andere spelers weer wedstrijdfit te worden. We zijn ervan overtuigd dat een fitte Joost een belangrijke speler voor ons team kan worden', stelt De Haan op de clubwebsite.

SC Heerenveen start op 25 juni met de voorbereiding op het nieuwe seizoen, drie dagen later wordt de eerste oefenwedstrijd gespeeld tegen de Regioselectie Gaasterlân-Sleat. De Friezen zagen eerder al verdediger Nick Bakker vertrekken naar Saoedi-Arabië, Ibrahim Dresevic beschikt over een aflopend contract.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.