Van Aanholt racistisch bejegend op social media: 'We zijn het kotsbeu'

Reacties

Patrick van Aanholt is helemaal klaar met sociale media die er niet in slagen om racistische content te blokkeren of verwijderen. Dat heeft hij laten weten nadat hij zélf het slachtoffer werd van zo'n walgelijk bericht.

Van Aanholt racistisch bejegend op social media: 'We zijn het kotsbeu'
© Pro Shots

Op Twitter plaatste Van Aanholt een screenshot van een privébericht dat hij onlangs op Instagram ontving. Daarin wordt hij door iemand racistisch bejegend. 'Dit gaat niet om mij', schrijft de linksback bij de foto. 'Ik ontvang genoeg liefde en ben gezegend met het vermogen om dit soort dingen me niet te laten raken. Maar ik sta op voor degenen die zich niet kunnen verdedigen en dagelijk dit soort sh*t over zich heen krijgen.'

Ook doet Van Aanholt een oproep naar social media-bedrijven als Twitter en Instagram. 'Júllie zijn hier verantwoordelijk voor. Instagram: los dit op. We zijn het namelijk kotsbeu.' Een paar weken geleden werd zijn ploeggenoot Wilfried Zaha ook al racistisch bejegend via social media. Daar werd aangifte van gedaan, niet veel later werd er een jongen van twaalf jaar (!) opgepakt.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.