Van Aanholt is Premier League-verdedigers de baas met weer een doelpunt

Patrick van Aanholt was zaterdag weer belangrijk voor Crystal Palace. Een benutte strafschop van de Nederlandse linksback leidde een comeback van de ploeg van trainer Roy Hodgson in tegen West Ham United. Daardoor leverde een treffer van Sébastien Haller niks op voor de thuisploeg.

West Ham United
1 - 2
Crystal Palace

Bij veel fans van Palace ligt de treffer die Van Aanholt anderhalve maand geleden maakte op bezoek bij Manchester United (1-2 winst) nog vers in het geheugen. De linksback is vaste waarde bij de Engelse club en werd alleen in het toernooi om de League Cup gespaard. Tegen West Ham kwam Van Aanholt zelfs bovenaan het lijstje met strafschoppennemers te staan omdat Luka Milivojevic geschorst was.

Haller laat na de Eredivisie en de Bundesliga ook in de Premier League zien wat hij kan. Voor zaterdag stond hij op drie goals en een assist in zes duels en bij wedstrijd nummer zeven kwam daar nog een treffer bij. Op aangeven van Ryan Fredericks scoorde de spits tien minuten na rust. Toch gaf West Ham die voorsprong daarna nog weg.

Dat begon al kort na de goal van Haller. Declan Rice maakte hands en scheidsrechter Michael Oliver wees naar de stip. Van Aanholt maakte geen fout en schoot de bal in de linkerhoek. Voor de Nederlander was het een bijzondere goal. Sinds zijn debuut voor Palace in januari 2017 scoorde namelijk geen enkele verdediger vaker dan Van Aanholt. Net als Marcos Alonso vond de linksback twaalf keer het net.

De avond werd daarna nog mooier voor Van Aanholt. In de slotfase zorgde Jordan Ayew op aangeven van Martin Kelly namelijk voor 1-2. De videoscheidsrechter ging nog wel naar de beelden kijken om te zien of er sprake was van buitenspel, maar het doelpunt kreeg groen licht. Zo stijgt Palace naar de vierde plaats in de Premier League. De ploeg heeft net als Leicester City veertien punten.