Valverde vreest voor doemscenario Dembélé: 'Dit is een grote klap'

Trainer Ernesto Valverde vreest dat Barcelona de rest van het seizoen niet meer kan beschikken over Ousmane Dembélé. De Franse vleugelaanvaller viel zaterdag geblesseerd uit in het verloren competitieduel met Celta de Vigo (2-0).

Dembélé kreeg net als bijvoorbeeld Jasper Cillessen een kans in de basis van Barça, dat vorige week al kampioen van Spanje werd. Valverde gaf het grootste deel van zijn basisspelers daarom rust tegen Celta met het oog op de return van komende dinsdag tegen Liverpool in de halve finale van de Champions League. De kans is groot dat Dembélé het duel op Anfield moet missen.

Barcelona bevestigde na afloop dat Dembélé een spierblessure heeft opgelopen in zijn rechter hamstring en voegde eraan toe dat aanvullend onderzoek de exacte aard van de kwetsuur moet vaststellen. Valverde baalde na afloop enorm van het uitvallen van de 21-jarige aanvaller. 'Hij is een belangrijke speler voor ons. Dit is een grote klap met de grote wedstrijden die er nog aankomen.'

Champions League-finale
Het doet vermoeden dat Dembélé nog wel even aan de kant staat. Met het oog op de return tegen Liverpool moet dat geen heel groot probleem zijn na de 3-0 zege van afgelopen woensdag op Anfield, maar als Barcelona die voorsprong over de streep trekt staat het op 1 juni dus in de Champions League-finale in Madrid. En op 25 mei is Valencia de tegenstander in de Copa del Rey-finale.

Met Philippe Coutinho heeft Valverde nog een alternatief voor de linkerflank, maar de Braziliaan is niet onomstreden. Dembélé is daarom hard nodig in het seizoenslot. 'Het zou een probleem zijn als hij de resterende wedstrijden van het seizoen mist', zei de trainer van Barça. 'Het enige wat we op dit moment weten is dat een spierblessure is, we moeten afwachten of het een spierscheuring is.'

Over het optreden van het veredelde B-elftal van Barcelona kon Valverde duidelijk zijn. 'Er zijn wel een paar positieve punten die we kunnen nemen uit deze wedstrijd, maar we hadden het lastig in de tweede helft. Na rust hadden we niet het vermogen om ons in de wedstrijd te vechten. Toen zij scoorden, kregen zij ons in defensief opzicht onder controle. Daarop hadden we geen antwoord.'