Valverde vraagt om geduld met topaankoop Dembélé

Reacties

Volgens Ernesto Valverde heeft steraankoop Ousmane Dembélé nog wat tijd nodig. De Barcelona-coach liet de man van 105 miljoen euro zijn rentree maken tegen Getafe (0-0), maar zag hem vooral de bal inleveren bij zijn tegenstander. De aanwinst kwakkelt al sinds zijn komst afgelopen zomer met blessures.

Valverde vraagt om geduld met topaankoop Dembélé

Een opvallende statistiek vanuit Barcelona: na de wedstrijd tegen Getafe heeft de duurste aankoop van de club ooit - Philippe Coutinho - al meer minuten gespeeld dan de op één na duurste, Ousmane Dembélé. Dat terwijl Coutinho pas afgelopen 25 januari zijn debuut maakte voor de Blaugranas.

De twintigjarige Dembouz, die nog niet scoorde voor Barcelona, begon het seizoen met een spierscheuring in het dijbeen, die hem ruim drie maanden aan de kant hield. Na twee invalbeurten begin januari liep hij weer een spierblessure op die hem nog eens drie weken aan de kant hield. 

Het was tegen Getafe niet de beste invalbeurt van de Fransman. De aanvaller kwam erin met de hoop dat hij iets kon forceren bij Barça, maar dat viel tegen. De buitenspeler kwam zijn man in het half uur dat hem gegeven was niet voorbij, tot teleurstelling van Valverde, die desalniettemin geduld heeft met Dembélé.

'Hij kwam erin op het moment toen we dachten dat zijn één-op-één acties ons konden helpen', liet Valverde na de wedstrijd weten. 'Je zag wel aan hem dat hij weinig gespeeld heeft de laatste tijd, want het ging niet zo goed als dat we hadden gewild. Zij stonden verdedigend erg sterk. Hij moest vanuit zijn kracht spelen; dat is wanneer hij richting zijn tegenstander dribbelt, maar daar had hij geen geluk mee vandaag. Maar je kan het beter proberen, dan niks doen. Het feit dat hij vandaag gespeeld heeft, is een stap in de goede richting.'

Ondanks al het onheil blijft Valverde vertrouwen houden in zijn aanvaller, zo liet hij voor de wedstrijd al weten. 'Ik weet zeker dat hij dit seizoen nog het verschil gaat maken. Hij heeft andere kwaliteiten dan de rest van het elftal en we hebben hoge verwachtingen van hem. Hij kan ons in deze fase van het seizoen iets extra's geven.'

Barcelona neemt het volgende week woensdag in de Champions League op tegen Chelsea. Aankomend weekend gaan de Catalanen op bezoek bij Eibar. 

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.