Valverde roept Cillessen op om bij Barcelona te blijven

Reacties

Jasper Cillessen pakte zondagavond met de Spaanse Super Cup zijn vierde prijs in dienst van Barcelona. Dat deed de Nederlander echter wel andermaal als reserve. Trainer Ernesto Valverde ging na de 2-1 zege op Sevilla in op de situatie van de doelman.

Valverde roept Cillessen op om bij Barcelona te blijven

Spaanse media gingen er voorafgaand aan de wedstrijd in het Marokkaanse Tanger vanuit dat Cillessen zou gaan spelen. De Nederlander had in de voorbereiding veel gespeeld en maakte daarin een prima indruk, terwijl Marc-André Ter Stegen nog wel wat rust kon gebruiken na het WK. In de eerste competitieve wedstrijd van het seizoen koos Valverde echter toch voor zijn eerste keeper.

'Ik heb met Jasper gesproken voor de wedstrijd', vertelde de Barça-trainer achteraf op zijn persconferentie. 'Ik ga de inhoud van ons gesprek hier niet delen, maar we willen dat hij blijft. We zijn erg tevreden over hem. We hebben twee goede doelmannen nodig en die hebben we nu. We rekenen op hem.'

Vanaf de bank zag Cillessen concurrent Ter Stegen in de extra tijd een strafschop stoppen, die de Duitser overigens wel zelf veroorzaakte. Barcelona won daardoor voor de dertiende keer in de historie de Spaanse Super Cup. Ousmane Dembélé groeide met een heerlijke pegel uit tot matchwinner.

De jonge Fransman, die zonder speelminuten in de finale toch wereldkampioen werd met Frankrijk, kwam een jaar geleden voor het astronomische bedrag van 105 miljoen euro (bedrag loopt via bonussen nog flink op) over van Borussia Dortmund, maar zijn eerste jaar in Spanje viel wat tegen. 'We hebben hoge verwachtingen van hem', reageerde Valverde. 'Hij heeft ongelooflijke kwaliteiten.'

'Cillessen móét vertrekken bij Barcelona'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.