Valverde durft De Jong geen basisplaats te beloven bij Barcelona

Reacties

Het is nog onduidelijk wat de rol van Frenkie de Jong dit seizoen wordt bij Barcelona. De middenvelder werd al op verschillende posities ingezet door trainer Ernesto Valverde, die weigerde de topaankoop een basisplaats te beloven.

Valverde durft De Jong geen basisplaats te beloven bij Barcelona

In de Spaanse media gaat het al weken alleen maar over De Jong. De voor 75 miljoen euro (exclusief bonussen) van Ajax overgekomen Nederlander maakt een fantastische indruk tijdens de voorbereiding en krijgt niets dan lof, maar Valverde gaat niet mee in de euforie.

'De plannen die ik voor Frenkie de Jong heb zijn niet anders dan de plannen die ik heb voor mijn andere spelers. Hij draait erg goed mee in het team, maar we hebben meerdere goede spelers op het middenveld. Sterker nog, we hebben heel veel middenvelders in de selectie', aldus de trainer van Barcelona.

Valverde geeft wel toe onder de indruk te zijn van de Oranje-international. 'Frenkie heeft laten zien hoe goed hij kan voetballen. Hij kan op meerdere posities spelen, want ook aanvallend is hij sterk. Of hij veel gaat spelen, hangt ook af van de rest van het team. We hebben natuurlijk niet voor niets gekocht.'

Barcelona opent het seizoen vrijdag met een uitwedstrijd tegen Athletic Bilbao.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Meer F. de Jong
Meer over F. de Jong
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.