Valverde baalt van schema en wijst op voordeel Chelsea

Reacties

Ernesto Valverde baalt er flink van dat Barcelona in de aanloop naar de Champions League-kraker tegen Chelsea van dinsdag een dag minder rust heeft dan de Londenaren.

Valverde baalt van schema en wijst op voordeel Chelsea

Waar The Blues vrijdagavond al in actie komen tegen Hull City - een duel in het FA Cup-toernooi - gaat Barcelona zaterdag op bezoek bij Eibar. Dinsdag al staan Chelsea en de Catalanen tegenover elkaar op Stamford Bridge, in hun eerste ontmoeting in de achtste finale.

'Die ene dag verschil maakt veel uit voor het herstel', benadrukte trainer Valverde vrijdag tijdens een persconferentie. 'Ik had heel graag al op vrijdag gespeeld tegen Eibar.' De oefenmeester speelt desondanks niet met de gedachte om veel spelers rust te gunnen in het competitietreffen van zaterdag. 'Eibar is echt in topvorm, het is heel lastig om tegen hen te spelen. Zij kunnen je echt terugdringen, zeker in thuiswedstrijden. Sowieso bereid ik elke wedstrijd voor alsof het onze laatste is.'

Barcelona heeft een unieke week achter de rug, in die zin dat de club niet doordeweeks in actie hoefde te komen. Een primeur in 2018, want de vorige woensdagen en donderdagen stond er altijd wel een bekerwedstrijd op het menu. 'Deze week rust hadden we echt even nodig, eerder nog mentaal dan fysiek. De afgelopen weken waren slopend omdat we per se de finale van het Copa del Rey-toernooi wilden halen.'

De voorbije twee competitieduels speelde Barcelona gelijk (Espanyol en Getafe waren de tegenstanders), waardoor de voorsprong op Atlético Madrid is geslonken tot zeven punten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.