Valverde baalt van Amerikaanse trip Barça en looft De Jong

Reacties

Het seizoen gaat over anderhalve week al van start, maar Barcelona verblijft deze week nog in de Verenigde Staten om twee oefenwedstrijden tegen Napoli te spelen. Het is in de ogen van trainer Ernesto Valverde allerminst de ideale voorbereiding.

Valverde baalt van Amerikaanse trip Barça en looft De Jong

Valverde zag immers de nodige spelers laat terugkeren door hun deelname aan het toernooi om de Copa América. 'De trip is belangrijk voor de club in economische en maatschappelijke zin, maar voor de ploeg is het gecompliceerd', citeert AS de coach van de Spaanse kampioen anderhalve week voor de start van La Liga tegen Athletic Bilbao. 'We moeten veel reizen, terwijl sommige spelers nog nauwelijks hebben getraind. We zullen zien hoe we dat gaan oplossen.'

De voorbereiding van Barcelona is logistiek gezien een pittige onderneming. Eerder verbleven de Catalanen al in Japan, nu is de selectie van Valverde dus alweer in de VS, terwijl de start van het seizoen nadert. Dat terwijl Zuid-Amerikaanse spelers als Arthur, Philippe Coutinho, Luis Suárez en Arturo Vidal nog maar net terug zijn. Dat geldt ook voor Lionel Messi. De Argentijnse sterspeler hield maandag kuitklachten over aan zijn eerste training en bleef achter in Barcelona.

Frenkie de Jong is wel mee naar Amerika. Valverde was maandag lovend over de van Ajax overgekomen middenvelder. 'Hij is heel leergierig en oplettend en wil zichzelf constant verbeteren. Hij eist veel van zichzelf. Daarnaast wil hij de bal altijd hebben en is hij dapper in balbezit. Als hij de bal krijgt in lastige situaties, draait hij open en kijkt hij altijd vooruit', aldus de Barça-coach, die wel aanstipte dat De Jong het tempo van Barça nog kan versnellen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'Frenkie de Jong wordt aanbeden in Barcelona, maar MOTM-verkiezing was beetje gênant'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Meer F. de Jong
Meer over F. de Jong
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.