Valladolid keert na vier jaar terug in Primera División

Reacties

Real Valladolid speelt volgend seizoen weer in de Primera División. In de finale van de play-offs om promotie was de ploeg over twee duels te sterk voor Numancia.

Valladolid keert na vier jaar terug in Primera División
© realvalladolid

Het heenduel in Soria eindigde afgelopen woensdag in een 0-3 zege voor Valladolid en dus begon de thuisploeg zaterdag in het eigen Estadio Municipal José Zorrilla met een riante uitgangspositie. Een stunt van de bezoekers zat er eigenlijk geen moment in, al redde Manu del Moral leek drie minuten voor tijd nog wel de eer voor de bezoekers, maar Jaime Mata bracht de stand op 1-1.

Valladolid bleef redelijk eenvoudig overeind en stelde daarmee een ticket voor de Primera División veilig. De ploeg van trainer Sergio González Soriano eindigde het seizoen in de Segunda División als nummer vijf, maar schakelde in de eerste ronde van de play-offs nummer vier Sporting Gijón uit en was nu dus te sterk voor nummer zes Numancia.

Kampioen Rayo Vallecano en nummer twee Huesca stelden directe promotie via de competitie veilig. Deportivo La Coruña, Málaga en Las Palmas degradeerden uit het hoogste niveau.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.