Valencia-speler in verlegenheid gebracht, Cruijff-penalty nagedaan

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Valencia-speler in verlegenheid gebracht, Cruijff-penalty nagedaan
© Pro Shots

• Valencia-speler Kang-In Lee had eigenlijk niet zo'n zin om met een jonge fan op de foto te gaan. Tot de Zuid-Koreaan zag dat er een camera op zijn neus gericht stond. Toen stond de achttienjarige middenvelder ineens op.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

• Een fraaie strafschop dinsdagmiddag tijdens de UEFA Youth League-wedstrijd tussen Atalanta Bergamo en Shakhtar Donetsk. Mykhailo Mudryk (rugnummer 11) en Heorhii Sudakov (8) doen een beetje na wat Johan Cruijff en Jesper Olsen in 1982 deden. Cruijff legde de bal vanaf elf meter toen af op Olsen en kreeg de bal terug van de Deen. Tegen Atalanta speelde Mudryk de bal breed op Sudakov, die meteen scoorde.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

• Een jubileum voor Erik Meijer, die dinsdagavond voor de 200ste keer als analist aanschuift bij Sky Deutschland. Zijn voormalige club Bayer Leverkusen grapt dat het wel heel toevallig is dat de mijlpaal valt op de dag dat Leverkusen speelt. De ploeg van trainer Peter Bosz speelt om 21.00 uur uit tegen Juventus.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

• Het Champions League-duel Valencia – Ajax is ook een weerzien van oude bekenden Klaas Jan Huntelaar en Jasper Cillessen. De twee zochten contact voorafgaand aan de ontmoeting op het miljardenbal van woensdag. 'Ik hoop dat ik je geheim nog weet', aldus de Valencia-doelman.

'Ik heb vier maanden in een hotelkamer gelegen, zonder dat ik kon lopen. Ik kwam naar die geweldige club om er te genieten als speler, maar zat daar de hele tijd in een hotelkamer met een gezwollen knie. Dat was verschrikkelijk.'
Kolbeinn Sigthórsson heeft bij het Zweedse AIK inmiddels de draad weer opgepakt na jaren van blessureleed. De IJslandse international ging na zijn vertrek bij Ajax door moeilijke tijden. Zo ook zijn compleet mislukte verblijf bij Galatasaray.(VICE)

Leonid Slutsky maakt ons via Instagram met een kwinkslag deelgenoot van zijn ochtendritueel bij Vitesse,

'Natuurlijk gaat het over Van Dijk, De Ligt en Frenkie de Jong. Dat zijn ineens min of meer gevestigde namen. Opvallend vond ik dat de 'jonkies' van PSV met Steven Bergwijn, Donyell Malen en Mohamed Ihattaren al bekende namen waren in het wereldje van het topvoetbal.'
Ruud Gullit constateerde tijdens het FIFA-gala dat ook de ontwikkeling van de jonge PSV'ers niet onopgemerkt blijft. 'Pareltjes werd niet onterecht geconcludeerd en ik denk dat die ontwikkeling PSV een enorme boost kan geven. Ze zijn anders bezig dan Ajax, maar volgens mij kunnen ze met hun beleid aanhaken.' (De Telegraaf).

• In november 2000 verruilde Taribo West AC Milan voor Derby County. Slechts vier duels speelde hij voor de Rossoneri. De Nigeriaan doet nu uit de doeken dat het allerminst een sportieve keuze was om te verhuizen. 'Ik ben vertrokken vanwege de maffia', zegt de oud-international tegen Score Nigeria. 'Ze kochten ook de artsen om om te zeggen dat ik geblesseerd was. Dat was niet waar. Ze wilden me weg hebben omdat ze niet wilden dat een Afrikaanse speler een plaats van een Italiaan zou innemen.'

'Het is een schitterende herinnering, maar we moeten vooruitkijken om het nog mooier te maken en weer de finale te halen.'
• Red Bull Salzburg is woensdag de eerste ploeg die in de Champions League Anfield aandoet na de miraculeuze ontsnapping van Liverpool tegen Barcelona in de halve finale van vorig seizoen. Toenmalig held van de avond Georginio Wijnaldum maakt duidelijk dat de herinnering aan die ongekende comeback naar de achtergrond is verdwenen. 'We hebben schitterende herinneringen voor onszelf gecreëerd, maar het is niet iets waar we aan moeten denken. We moeten niet achteruit- maar vooruitkijken.'

'Ik denk dat Gary een andere wedstrijd heeft gezien dan ik. De tweede helft was shocking, een echt slechte wedstrijd.'
• Oud-international Roy Keane zat niet geheel op één lijn met oud-ploeggenoot Gary Neville in zijn analyse van Manchester United – Arsenal. Vooraf waren ze het wel eens over Paul Pogba. 'Hij is waarschijnlijk nog steeds de beste speler van dit Manchester United.' (Sky Sports)

George Weah viert vandaag zijn 53ste verjaardag. Inmiddels is hij de president van Liberia, als voormalig spits van AC Milan deed hij menig liefhebber smullen op de Europese velden.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.