Valencia-huurling Lato zit klem bij PSV

Reacties

Toni Lato is bij PSV in een lastige situatie beland. De linksback ontbeert het ritme voor minuten in het eerste elftal, maar mag van Valencia geen wedstrijden meer spelen bij Jong PSV.

Valencia-huurling Lato zit klem bij PSV
© Pro Shots

Lato ontbrak zondag in de wedstrijdselectie van PSV tegen SC Heerenveen. Michal Sadílek begon als linksback en in de tweede helft maakte Nick Viergever op die positie de wedstrijd vol. Olivier Boscagli zat nog op de bank. Voor Lato lonken bepaald geen betere perspectieven. De van Valencia gehuurde back mag van zijn eigenlijke werkgever namelijk niet meer bij Jong PSV spelen. Valencia beroept zich op de kleine lettertjes in het huurcontract.

Omdat Lato ritme mist voor minuten bij het eerste elftal, zit de Spanjaard dus muurvast. Hij heeft immers geen mogelijkheid om dat ritme elders op te doen. Mogelijk sorteert Valencia alvast voor op het terughalen van Lato in de winter. Begin dit seizoen speelde Lato nog wel twee duels voor Jong PSV.

De komst van Lato naar PSV was afgelopen zomer al onderwerp van een kleine soap. De Brabanders hadden hem op een haar na gekocht, totdat Valencia op het laatste moment besloot hem alleen te willen verhuren. Lato speelde vervolgens als basisspeler in het oefenduel met VfL Wolfsburg, maar maakte daarin een dermate slechte indruk dat hij al snel werd vervangen. Nadien kwam hij slechts tot één officiële wedstrijdminuut namens PSV: thuis tegen Apollon Limassol in de voorronde van de Europa League. Inmiddels lijkt een winters vertrek voor alle partijen de beste uitkomst.

'De psychologie van de twijfel is wel op PSV los te laten'
Ihattaren geeft landstitel niet op: 'Heb gekkere inhaalraces gezien'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.