Valencia-goudhaantje Mina weer op schot, afgang voor Betis en Guardado

Valencia heeft donderdag moeiteloos de achtste finales van het toernooi om de Copa del Rey bereikt. Real Zaragoza, uitkomend in de Segunda División, werd met 4-1 verslagen na een eerdere 0-2 zege in de heenwedstrijd.

Grote man aan Valencia-zijde was Santi Mina, die in de afgelopen zeven wedstrijden zes keer scoorde. De 21-jarige spits opende in de 28ste minuut de score na geklungel in de defensie van Zaragoza. Mina pikte de bal op, passte naar Simone Zaza en werd op tijd bediend om binnen te schieten. In de tweede helft was Mina er als de kippen bij om af te ronden nadat Zaragoza-doelman Álvaro Ratón onvoldoende ingreep op een schot van Zaza: 2-0.

Het verzet van Zaragoza was daarmee helemaal gebroken, maar het bleef niet bij twee treffers voor Valencia. Zaza bracht Robert Ibáñez in stelling. De invaller, die vorig seizoen grotendeels miste wegens een kruisbandblessure, slalomde langs twee verdedigers en schoof de 3-0 achter Ratón. Rúben Vezo zorgde in de slotfase nog voor de vierde goal en de eretreffer van Zaragoza kwam op naam van Jorge Pombo.

Valencia draait ook goed in de competitie en staat na dertien wedstrijden op de tweede plaats. Afgelopen zondag werd koploper Barcelona nog op 1-1 gehouden, mede doordat de veelbesproken spookgoal niet werd toegekend.

Real Betis - Cádiz 3-5
Na de 1-2 zege op Cádiz leek de thuiswedstrijd een eenvoudige klus te worden voor Real Betis, maar niets bleek minder waar. De bezoekers die op de vierde plaats staan op het tweede niveau verrasten de nummer acht uit La Liga, waar Andrés Guardado na rust inviel. Toen leidde Cádiz al met 2-4. Cristian Tello maakte er nog 3-4 van nadat hij in de eerste helft net als Ryad Boudebouz al scoorde, maar door de 3-5 van Cádiz was uitschakeling een feit.