Valencia geschokt door corona-onthulling Gasperini

Reacties

Valencia heeft in een statement op de officiële website gereageerd op de uitspraken van Atalanta-coach Gian Piero Gasperini, die zondag liet weten dat hij tijdens het Champions League-duel van zijn ploeg in Mestalla het coronavirus had. Bij Valencia is men onaangenaam verrast.

Valencia geschokt door corona-onthulling Gasperini
© Pro Shots

Er is al veel over gezegd en geschreven; het duel tussen Atalanta Bergamo en Valencia in de Champions League. Terwijl het coronavirus in Italië en Spanje al om zich heen sloeg, moesten de twee ploegen in de Champions League op 10 maart tóch de return afwerken. De wedstrijd werd afgewerkt in een leeg stadion en gewonnen door Atalanta: 3-4.

Gasperini had op dit moment het coronavirus, zo vertelde de 62-jarige coach zondag in de Italiaanse pers. 'Ik was enorm bang. De dag voor de wedstrijd was ik al ziek, maar op de middag van de wedstrijddag was het het ergst. Als je de foto's ziet, zie ik er ook niet goed uit', zo vertelde hij. Gasperini besloot toch om in de dug-out plaats te nemen. Niet lang na de wedstrijd bleek hij anti-stoffen in zijn lichaam te hebben, hetgeen duidt op inderdaad een eerdere besmetting met het coronavirus.

De uitspraken van Gasperini hebben in Italië veel losgemaakt en ook in Valencia houdt het de gemoederen bezig. 'Dergelijke acties zouden, als dit het geval was, tal van mensen in gevaar hebben gebracht tijdens de reis naar en in Valencia', schrijven de Spanjaarden. 'De wedstrijd werd juist gespeeld achter gesloten deuren, in opdracht van de Spaanse gezondheidsautoriteiten, om het risico op besmetting met COVID-19 te voorkomen.'

Het is nog niet bekend of de onthulling van Gasperini een staartje gaat krijgen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.