Valencia breekt record en haalt publiekslieveling Guedes terug

Reacties

Gonçalo Guedes is terug bij Valencia. De club uit de sinaasappelstad huurde de aanvaller vorig seizoen al van Paris Saint-Germain, nu hebben Los Che hun transferrecord verbroken voor de talentvolle Portugees, die uitgroeide tot publiekslieveling.

Valencia breekt record en haalt publiekslieveling Guedes terug

De geruchten over een (definitieve) terugkeer van Guedes waren er al langere tijd. Zo reageerde de 21-jarige vleugelspeler op meerdere social media-posts van Valencia, terwijl de club 'zijn' rugnummer 7 had vrijgehouden, in afwachting van een rentree van de man die vorig seizoen zo veel indruk maakte. Maandagavond werd de transfer vervolgens afgerond en wereldkundig gemaakt.

Valencia betaalt naar verluidt een slordige 40 miljoen euro voor Guedes, een bedrag wat zelfs nog kan oplopen, waarmee hij in één klap de duurste aankoop uit de clubhistorie wordt. Die eer was tot voor kort voorbehouden aan spits Rodrigo, die voor 30 miljoen overkwam van Benfica.

Dat is ook de club waar Guedes zijn loopbaan startte, voordat hij in januari 2017 overstapte naar PSG. In Parijs kwam hij echter maar nauwelijks aan de bak, waarna Valencia hem vorig seizoen al op huurbasis oppikte. Met Guedes als een van de grote smaakmakers kende Los Che een geweldig seizoen, de uiteindelijke vierde plek leverde een ticket voor de Champions League op. Dat avontuur gaat Guedes dus ook meemaken.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.