Valdés hangt handschoenen na imposante carrière aan de wilgen

Reacties

Victor Valdés is gestopt als professioneel voetballer. De 35-jarige Spanjaard zat sinds zijn vertrek bij Middlesbrough afgelopen zomer zonder club en heeft donderdag besloten een punt te zetten achter zijn imposante loopbaan.

Valdés hangt handschoenen na imposante carrière aan de wilgen

De term imposant is met name van toepassing op de eerste tien jaar van Valdés' loopbaan. De doelman kwam door uit de jeugdopleiding van Barcelona en kreeg in 2002 de kans van Louis van Gaal. Op twintigjarige leeftijd debuteerde hij voor het eerste elftal en die plek stond hij niet meer af. Twaalf seizoenen lang stond hij onder de lat bij Barcelona en maakte hij de absolute glorietijd van de Catalanen mee.

In de 530 officiële duels die hij keepte voor Barcelona vulde Valdés zijn prijzenkast tot de nok. Liefst 22 prijzen won hij: drie Champions Leauge-trofeeën, zes landstitels, drie keer de Spaanse beker, zes keer de Spaanse Super Cup, drie keer het WK voor clubs en de Europese Super Cup. Tussendoor werd Valdés met het Spaanse nationale elftal - zij het als reserve - Europees- en Wereldkampioen.

Zijn vertrek bij Barcelona in 2014 bleek ook meteen de doodsteek van zijn carrière. Na een half jaar zonder club werd hij bij Manchester United herenigd met Van Gaal, maar die samenwerking liep uit op een pijnlijke mislukking. Standard Luik bood een half jaar uitkomst, waarna hij bij Middlesbrough voor revanche in de Premier League ging. De ervaren sluitpost kon de degradatie van Boro echter niet voorkomen en besloot zijn aflopende contract niet te verlengen.

Deportivo La Coruña waagde nog een poging, maar Valdés vindt het mooi geweest. Hij hangt zijn handschoenen definitief aan de wilgen en gaat zich richten op het ondernemerschap.

Victor Valdés viert de Champions League-winst in 2009 met Carles Puyol.
Victor Valdés viert de Champions League-winst in 2009 met Carles Puyol.
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.