Vaderlijk advies voor Kluivert: verkies Spanje boven Engeland

Reacties

Justin Kluivert past met zijn spel beter in La Liga dan in de Premier League. Dat zegt Patrick Kluivert, die zich op de Spaanse radio heeft uitgesproken over de toekomst van zijn zoon.

Vaderlijk advies voor Kluivert: verkies Spanje boven Engeland

De voormalige spits van Barcelona kwam aan het woord in het programma El Larguero en werd daar gevraagd naar de situatie van Kluivert junior. De achttienjarige Ajax-aanvaller werd recent in verband gebracht met Barcelona en vertelde zelf al dat zijn hart ook bij de oude club van zijn vader ligt. Al wil de jongeling een eventuele transfer naar Real Madrid niet uitsluiten.

Kluivert senior adviseert zijn zoon dat hij zijn hart moet volgen: 'Hij moet met beide voeten op de grond blijven. Hij is nog maar achttien jaar oud en moet kalm zijn. De beste beslissing maak je uiteindelijk met je hart. Natuurlijk is het lastig om Barcelona af te wijzen, zo is dat ook bij andere topteams. Het belangrijkste is dat je met je hart voor een ploeg kiest die bij je spel past.'

Geld moet volgens de oud-spits van Barcelona van ondergeschikt belang zijn bij de keuze van zijn zoon. En op sportief vlak is een overstap naar Spanje uiteindelijk logischer: 'Je moet niet de club kiezen die het meeste betaalt, maar die het beste bij je stijl past. Dan zie ik hem eerder in de Spaanse competitie dan in de Premier League', aldus Kluivert.

Momenteel is er nog altijd onduidelijkheid over de toekomst van de jeugdinternational bij Ajax. Directeur voetbalzaken Marc Overmars zei in januari snel witte rook te verwachten over een contractverlenging van Kluivert, maar die is er nog altijd niet. De huidige verbintenis van de linksbuiten loopt medio 2019 af.

Deze week is er in VI en op VI PRO een groot verhaal over de potentie van Kluivert, die zelf aan het woord komt en daarnaast vertellen drie ervaringsdeskundigen (onder wie Peter Bosz) over de kwaliteiten van de buitenspeler.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.