Vader en zoon Steijn glunderen van trots: 'Dit is het droomscenario'

Reacties

Sem Steijn is na dinsdagavond de allerjongste doelpuntenmaker ooit namens VVV-Venlo in de Eredivisie. Hij beloonde daarmee niet alleen zichzelf, maar ook vader Maurice Steijn die zijn zoon in liet vallen in Heerenveen. 

Vader en zoon Steijn glunderen van trots: 'Dit is het droomscenario'

In de 81ste minuut werd hij binnen de lijnen gebracht door zijn vader en acht minuten later bezorgde Sem Steijn zijn ploeg een punt door de 2-2 binnen te werken. Coach Maurice Steijn was zo trots als een pauw. 'Dit is het droomscenario. In eerste instantie als vader is dat hartstikke mooi, maar als trainer is het ook mooi dat hij hem binnenschiet waardoor we nog een punt pakken hier.'

'Ik hoorde het, supergaaf dat ik ook nog eens de boeken in ga', zei Sem Steijn na afloop voor de camera's van FOX Sports over de statistiek dat nog nooit een jongere speler namens VVV-Venlo scoorde in de Eredivisie. 'Hij moest erin. In dit soort situaties ga ik vaak op mijn gevoel af en mijn gevoel lag nu bij de tweede paal', legt de zeventienjarige jongeling zijn goal uit.

Extra spannend vindt Maurice Steijn het inbrengen van zijn zoon niet. 'Ook dit soort beslissingen beslis je met je staf. We hadden wat personele problemen, dat wisten we. Dan kijk je naar de bank en daar hadden we vooral verdedigend ingestelde spelers zitten én een jonge jongen, een rechtsbuiten. Als dan een van je middenvelders (Tino-Sven Susic, red.) uitvalt, breng je hem gewoon. Ook omdat we een doelpunt nodig hadden. Van iedereen die we op de bank hadden, komt hij altijd in de zestien', verdedigt Maurice Steijn het inbrengen van zijn zoon.

Of Sem Steijn met zijn goal binnenkort een basisplek verwacht? 'Nee hoor, nu nog niet', zei hij bescheiden. Vader Maurice tot besluit: 'Het is een schitterend moment voor ons beiden en voor de dames die thuiszitten.'

sc Heerenveen
sc Heerenveen
2 - 2
VVV-Venlo
VVV-Venlo
'Vader en zoon Steijn vielen elkaar terecht in de armen na gelijkmaker'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.