Almere City is het kwijt en lijdt vierde nederlaag in vijf wedstrijden

Almere City dreigt af te haken in de strijd om directe promotie naar de Eredivisie. De ploeg van Ole Tobiasen ging woensdagavond in de inhaalwedstrijd tegen FC Volendam opnieuw kopje onder.

Almere City FC
1 - 2
FC Volendam
FC Volendam

Het ambitieuze Almere City ging voor de winterstop maar een keer onderuit (wel meteen bijzonder fors, met 7-2 tegen SC Cambuur) en stond wekenlang op de tweede plek in de Keuken Kampioen Divisie. De laatste tijd zijn de Flevolanders echter niet in goeden doen en na nederlagen tegen NAC Breda, Helmond Sport en Cambuur was woensdag ook Volendam te sterk.

Samuele Mulattieri werd de matchwinner in de Markermeerderby. De Italiaan was vlak voor rust het eindstation van een schitterende Volendamse aanval en tikte uit een afgemeten voorzet van Derry John Murkin raak: 1-2. Almere City moest zo voor de tweede keer in deze wedstrijd proberen om langszij te komen, maar nu lukte dat niet. De achterstand op nummer twee De Graafschap bedraagt nu vier punten.

Jong FC Utrecht
3 - 1
FC Dordrecht

Na zes nederlagen op rij wist Jong FC Utrecht weer eens te winnen. De beloften uit de Domstad, die dit kalenderjaar met twee zeges goed begonnen, waren te sterk voor FC Dordrecht. In de eerste helft werd het pleit beslecht. Albert Lottin zette Jong FC Utrecht in de twintigste minuut op voorsprong. Na ruim een half uur vergrootte Jeredy Hilterman de marge. Nadat hij een strafschop had gemist, scoorde hij uit de rebound.

Naoufal Bannis tekende halverwege de tweede helft vanaf de stip voor de aansluitingstreffer namens de gasten. FC Dordrecht kwam niet verder dan het doelpunt van de Feyenoord-huurling. In de slotfase werd de genadeklap in de vorm van de 3-1 van Mohamed Mallahi geïncasseerd.

N.E.C.
N.E.C.
4 - 1
FC Den Bosch

FC Den Bosch had afgelopen vrijdag eindelijk weer eens het genoegen van een overwinning gehad. Na twintig duels zonder zege legden de Brabanders Jong FC Utrecht over de knie. Een nieuw succes bleek te hoog gegrepen voor de formatie van Jack de Gier.

Tegen diens oude club NEC tekende de nederlaag zich al snel af. Javier Vet zette de Nijmeegse ploeg in de vijfde minuut op voorsprong om die direct na rust te vergroten. De tweede helft was vijftien seconden oud, toen hij na een pass van Edgar Barreto de 2-0 op het scorebord bracht.

Het leed was daarmee nog niet geleden voor FC Den Bosch. De mooiste goal kwam op naam van Elayis Tavsan. De aanvaller scoorde à la Robben; vanaf links naar binnen komen en de bal de kruising in jagen. NEC liep verder weg dankzij een rake kopbal van Cas Odenthal, voordat Paco van Moorsel met een fraaie treffer de Bossche eer redde.