Utrecht-nieuweling Douvikas pakt hoofdrol tegen oude bekenden

FC Utrecht heeft zaterdag na de succesvolle reeks tegen de Belgische opponenten ook het Griekse Volos aan de kant gezet. Nieuwkomer Tasos Douvikas trad in de schijnwerpers.

Voor Douvikas was het zaterdag sowieso een bijzondere dag. De Griekse spits trad met FC Utrecht aan tegen oude bekenden. Deze zomer had hij immers Volos verruild voor een Nederlands avontuur.

Nota bene tegen zijn oude makkers deed Douvikas van zich spreken. In de eerste 33 minuten had hij FC Utrecht  hoogstpersoonlijk met twee goals aan een 2-0 voorsprong geholpen. Quinten Timber vergrootte niet veel later de marge voor de Domstedelingen.

Volos vond met goals van Tom van Weert en Sotiris Ninis de aansluiting. De in de rust gewisselde Douvikas zag hoe zijn concurrent Remco Balk met twee treffers de Utrechtse zege veiligstelde. Sander van de Streek bepaalde de eindstand uit een strafschop op 6-2.