Utrecht licht optie: Haller langer in 'het paradijs'

Reacties

FC Utrecht heeft zoals verwacht de optie tot koop op Sébastien Haller gelicht. De twintigjarige Fransman ontpopte zich in de Domstad tot publiekslieveling met tien goals in zijn vijftien Eredivisie-duels.

Utrecht licht optie: Haller langer in 'het paradijs'

Zowel de club als de Franse jeugdinternational sprak al herhaaldelijk de intentie uit samen door te gaan. Eerder was ook al overeenstemming bereikt over een vierjarig contract, dat zou ingaan als FC Utrecht de optie van acht ton die tot 1 mei liep zou lichten.

Haller heeft daardoor wat hij wil. De jonge aanvaller stond in zijn vaderland te boek als een groot talent, maar kwijnde voor zijn komst naar De Galgenwaard weg op de bank van AJ Auxerre. FC Utrecht verloste hem van die situatie, waarna Haller zijn vertrouwen hervond. 'FC Utrecht is voor mij het paradijs', zo zei hij daar recent over tegen VI.

Door zijn twee goals in het laatste duel bij Go Ahead Eagles (0-2) staat de Fransman inmiddels op tien goals uit vijftien competitiewedstrijden.

Manager spelerszaken Edwin de Kruijff liet eerder ook al weten dat de club uiterst tevreden is over de jonge aanvaller, die door het lange geblesseerde toekijken van Ruud Boymans cruciaal was voor de Domstedelingen. 'Natuurlijk zijn we zeer tevreden over zijn ontwikkeling, maar we moeten het hele plaatje bekijken. Ik ben positief gestemd. We kunnen echter geen onverantwoorde risico's nemen', stipte hij toen nog wel de financiële component aan. Dat bleek evenwel geen struikelblok.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.