Utrecht hengelt Frans talent met Champions League-ervaring binnen

Reacties

FC Utrecht heeft zich versterkt met Moussa Sylla. De twintigjarige Fransman met Malinese roots heeft een driejarig contract met een optie op nog een jaar getekend in de Domstad.

Utrecht hengelt Frans talent met Champions League-ervaring binnen
© Pro Shots

Sylla komt over van AS Monaco, waar hij de jeugdopleiding doorliep. De afgelopen jaren speelde hij in totaal 34 officiële duels voor de Monegasken, waarin hij vier keer tot scoren kwam. Met name in het seizoen 2018/19 maakte Sylla veel minuten voor Monaco. Toenmalig trainer Thierry Henry zette hem in de groepsfase van de Champions League bijvoorbeeld vier keer in de basis, tegen Club Brugge maakte Sylla al zijn eerste doelpunt in het miljardenbal.

Het afgelopen seizoen kwam hij minder in actie bij Monaco, waardoor hij besloten heeft de club te verlaten. Utrecht is apetrots de Franse jeugdinternational binnen te hebben. 'Moussa behoort tot de grootste aanvallende talenten van Frankrijk. Het maakt ons trots dat hij in deze fase van zijn loopbaan voor FC Utrecht heeft gekozen. Moussa is zeker zo ambitieus als wij', vertelt technisch directeur Jordy Zuidam op de clubsite.

'We halen met Moussa een spits met veel power en snelheid. Hij speelt met veel energie en kan uit het niets kansen creëren. Een speler met ontzettend veel potentie', vult de td aan.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'Elia is erop gebrand Feyenoord te laten zien wat ze missen'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer FC Utrecht
Meer over FC Utrecht
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.