Utrecht geeft revaliderende strateeg Strieder steun in de rug

Reacties

Rico Strieder staat ook volgend seizoen onder contract bij FC Utrecht. De verbintenis van de Duitse middenvelder bij de Domstedelingen liep komende zomer af, maar de club heeft de optie op een extra jaar gelicht.

Utrecht geeft revaliderende strateeg Strieder steun in de rug

Strieder kwam in 2015 in het kielzog van trainer Erik ten Hag over van Bayern München II. Al snel veroverde de 24-jarige Duitser een basisplaats bij Utrecht. Als controlerende middenvelder in de ruit op het Utrechtse middenveld groeide Strieder uit tot een belangrijke schakel.

Op 11 december jongstleden sloeg het noodlot echter toe bij Strieder, die in het duel met Heracles Almelo een kruisbandblessure opliep. Daarmee kwam het huidige seizoen meteen ten einde voor Streider, die tot dan toe zestien Eredivisie-duels speelde deze jaargang. Ondanks die zware blessure houdt Utrecht de strateeg toch een jaar langer binnenboord.

'Rico heeft zich in Utrecht op een zeer positieve wijze gemanifesteerd', aldus Ten Hag. 'Hij heeft bewezen een absolute toegevoegde waarde te zijn voor de ploeg. Dat de optie in zijn contract nu wordt gelicht, geeft Rico een extra steun in de rug tijdens zijn revalidatie. Het is voor zowel hem als de club een prettig vooruitzicht dat hij in het seizoen 2017/18 opnieuw deel uitmaakt van FC Utrecht.'

Na de blessure van Strieder trok Utrecht in de winterse transferperiode met Wout Brama een vervanger aan. De dertigjarige Tukker ligt, net als Strieder, vast tot medio 2018 en zal volgend seizoen de concurrentiestrijd aan moeten gaan met de Duitse controleur.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.