Update over blessure Blind: seizoen met Ajax voorbij, wel hoop op EK

Reacties

Daley Blind heeft donderdagmiddag een update gegeven over zijn blessure. De Oranje-international vreest dat het seizoen met Ajax erop zit. Wel hoopt hij het EK nog te halen.

Update over blessure Blind: seizoen met Ajax voorbij, wel hoop op EK
© Pro Shots

'Vandaag (donderdag 1 april, red.) bleek na onderzoek in het ziekenhuis dat er gelukkig geen schade aan de knie is, maar wel dat de voorste enkelband van mijn linkerenkel is gescheurd. Ik ga ervan uit dat mijn seizoen bij Ajax voorbij is. Volgende week word ik geopereerd. Als echt alles tijdens de revalidatie meezit, heb ik de hoop dat ik het EK nog kan halen', zegt Blind op de clubwebsite.

Aan het begin van de tweede helft van de interland tegen Gibraltar ging het mis bij Blind. In een duel met spits Tjay de Barr bleef zijn linkerbeen lelijk in het kunstgras steken. De verdediger had zichtbaar veel pijn en moest per brancard van het veld worden gedragen. In eerste instantie leek het een knieblessure, maar bondscoach Frank de Boer meldde achteraf dat het om een enkelkwetsuur ging.

Die blijkt nu dusdanig ernstig te zijn dat Blind dit seizoen waarschijnlijk niet meer in actie komt voor Ajax, terwijl de club nog op drie fronten actief is. 'Ik baal natuurlijk vreselijk', zegt de 31-jarige verdediger. 'Je voetbalt voor de prijzen en die worden de komende maanden verdeeld. Daar wilde ik uiteraard bij zijn. Het is tot nu toe een prachtig seizoen met Ajax. Dat eindigt voor mij nu heel abrupt.'

Ajax speelt dit seizoen nog acht wedstrijden in de Eredivisie, waarin de voorsprong op nummer twee PSV groot is. De landstitel lijkt de Amsterdammers niet meer te kunnen ontgaan. Op zondag 18 april staat de bekerfinale tegen Vitesse op het programma, terwijl AS Roma op 8 en 15 april de tegenstander is in de kwartfinale van de Europa League. Het EK begint op 11 juni.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Nederland
Meer over Nederland
Meer Ajax
Meer over Ajax
Meer D. Blind
Meer over D. Blind
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.