Ünüvar toont zijn klasse bij nieuwe zege van Ajax op Shakhtar

Ajax heeft woensdagmiddag ook zijn tweede oefenwedstrijd tegen Shakhtar Donetsk gewonnen. Op De Toekomst waren de Amsterdamse reserves met 3-0 te sterk voor de wisselspelers van Shakhtar. Naci Ünüvar was als invaller goed voor de laatste twee doelpunten.

Dinsdagavond won Ajax in de Johan Cruijff Arena al met 3-1 van Shakhtar en een dag later kwamen de spelers die in dit duel niet of nauwelijks in actie waren gekomen aan spelen toe. Op het trainingsveld was er een eerste basisplaats voor Francisco Conceição, die dinsdag als invaller al zijn officieuze debuut maakte. Brian Brobbey stond naast de Portugees in de punt van de aanval.

Ajax kwam al vroeg in de wedstrijd op voorsprong, via een fortuinlijke goal. De hoekschop van Kenneth Taylor werd onderweg ergens van richting veranderd en de bal viel, in de zesde minuut, in de verre hoek binnen. Ajax ging hierna op zoek naar meer en speelde voornamelijk op de helft van zijn tegenstander. Een tweede doelpunt viel er ondanks het overwicht niet.

Conceição en Brobbey kwamen niet terug voor de tweede helft. Zij werden vervangen door Sontje Hansen en Christian Rasmussen en ook met deze jongelingen bleef Ajax de aanval zoeken. Dat resulteerde in een hoop kansen en een minuut of acht voor tijd ook in de 2-0. Ünüvar schoot in de verre hoek raak.

Niet lang hierna maakte Ünüvar ook het mooiste doelpunt van de oefenwedstrijd. De jongeling danste door de verdediging van Shakhtar heen en schoof beheerst de 3-0 binnen. Dat betekende het slotakkoord. Ajax speelt over drie dagen tegen PSV, in de strijd om de Johan Cruijff Schaal.