Ünüvar: 'Ik ben er trots op dat mensen mij met Nouri vergelijken'

Reacties

In de Voetbal International van deze week staat een uitgebreid verhaal over de verwachtingen en druk waar jonge voetballers mee te maken hebben bij hun laatste stap richting de hoofdmacht. Zo gaat het onder anderen over Naci Ünüvar, die regelmatig met Abdelhak Nouri vergeleken wordt.

Ünüvar: 'Ik ben er trots op dat mensen mij met Nouri vergelijken'
© Pro Shots

De overeenkomsten zijn ook ontegenzeggelijk aanwezig. Beiden zijn creatief, doelgericht, technisch buitengewoon vaardig, klein van stuk en hebben een ontwapenende uitstraling. Bovendien debuteerden ze allebei met een doelpunt in de Johan Cruijff Arena. Met name na die bekerwedstrijd tegen Spakenburg beleefden veel Ajax-fans een déjà-vu.

Toch is de vergelijking ook beladen. De enorme nooit ingeloste belofte van Nouri is een open wond die veel voetballiefhebbers nog steeds een brok in de keel bezorgt. Het is een gat dat Ünüvar uiteraard niet kan vullen, maar geeft de vergelijking niet onnodig veel druk? De zestienjarige Ajacied haalt er zijn schouders over op. 'Ik ben er juist trots op. Nouri was een geweldige voetballer, tegen wie ik als jonge speler in de opleiding opkeek. Ik vind het juist mooi dat mensen me met hem vergelijken', reageert hij.

Bekijk hier al onze video's
Meer Ajax
Meer over Ajax
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.