Ünüvar glundert nog steeds: 'Ziyech is trots op me'

Reacties

Naci Ünüvar speelde vrijdagavond bij Jong Ajax zijn derde wedstrijd in acht dagen. Het gelijkspel tegen NEC was een teleurstellend einde van een memorabele week.

Ünüvar glundert nog steeds: 'Ziyech is trots op me'
© Pro Shots

Jong Ajax leek in De Goffert op weg naar een prima uitzege toen Ünüvar in de slotfase in de ploeg kwam voor Brian Brobbey, maar het liep anders. 'Het was een rotmoment om erin te komen, ik stond volgens mij nog geen minuut op het veld toen de 2-3 viel en daarna werd het ook nog 3-3. Nu zijn we de koppositie ook nog kwijt, dat is echt heel jammer', aldus de kleine spelmaker.

Het duurde overigens wel even voor hij in de catacomben was. Ünüvar werd na de wedstrijd in Nijmegen opgevangen door een leger handtekeningenjagers, terwijl een ballenjongen hem om zijn shirt smeekte. Het hoort allemaal bij de nieuwe realiteit van het zestienjarige toptalent, dat woensdag een voor hem historische avond beleefde in de Johan Cruijff Arena.

Tijdens het bekerduel met Spakenburg maakte hij zijn officiële debuut voor Ajax 1 en dat bekroonde hij met een rake penalty. Nog één keer blikt hij terug: 'Het was een bizarre dag. Ik zat in een soort roes, maar zal het nooit meer vergeten', zegt Ünüvar. Zijn ogen gaan weer stralen als hij eraan terugdenkt.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Sinds die bijzondere vuurdoop werd hij overladen met reacties en complimenten, onder meer van zijn grote voorbeeld Hakim Ziyech. Ünüvar kijkt op tegen Ziyech, die zijn tien jaar jongere ploeggenoot veel helpt. 'Hakim had een video op Instagram gezet waarin hij mijn goal vierde en achteraf zei hij in de kleedkamer dat hij trots op me was. Een heel mooi moment', glundert Ünüvar, die ook mooie woorden van Erik ten Hag ontving.

'De trainer zei dat ik me moest realiseren hoe bijzonder het was en dat ik niet moest vergeten er volop van te genieten', vertelt Ünüvar. 'Dat heb ik zeker gedaan, dat doe ik nog steeds, maar nu wil ik doorpakken. Ik wil het komende half jaar zoveel mogelijk minuten maken, al besef ik ook dat dat misschien lastig wordt.'

VI sprak in april met Naci Ünüvar voor de rubriek De Toekomst van Oranje. Bekijk het item hieronder.

Toptalent Ünüvar wil in voetsporen Seedorf en De Ligt treden
Bekijk hier al onze video's
Meer N. Ünüvar
Meer over N. Ünüvar
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.