Ünüvar geniet: 'Ihattaren tilt iedereen naar een hoger niveau'

Reacties

Mohamed Ihattaren speelde tot dusver pas vier competitiewedstrijden voor Jong Ajax, maar was daarin wel goed voor vier doelpunten en twee assists. De huurling van Juventus heeft in Amsterdam indruk gemaakt op ploeggenoot Naci Ünüvar. 'Hij was meteen heel belangrijk voor ons.'

Ünüvar geniet: 'Ihattaren tilt iedereen naar een hoger niveau'
© Pro Shots

Ihattaren kwam eind januari binnen bij Ajax, dat de inmiddels twintigjarige middenvelder voor een jaar huurt van Juventus. In de huurdeal is een optie tot koop ter waarde van twee miljoen euro afgesproken. Het lijkt zeer waarschijnlijk dat Ajax deze optie zal gaan lichten.

Ihattaren begon met een flinke achterstand, maar werkte hard aan zijn fitheid en maakte op 1 april zijn debuut voor Jong Ajax, in de uitwedstrijd tegen NAC Breda. Drie dagen hierna luisterde hij zijn eerste basisplaats op met een goal en een assist tegen TOP Oss. Tegen Roda JC Kerkrade was Ihattaren goed voor een assist en tegen VVV-Venlo maakte hij een hattrick.

Voor Ünüvar was het een plezier om met Ihattaren op het veld te staan. 'We weten allemaal wat zijn kwaliteiten zijn', zegt hij bij ESPN. 'Dat heeft hij ook een aantal keer bewezen. Hij heeft superhard getraind, kwam terug en was meteen heel belangrijk voor ons. Wij hebben hem superveel geholpen, maar hij heeft ons echt veel geholpen. Ik denk dat hij iedereen wel naar een hoger niveau brengt.'

Dankzij zijn goede prestaties bij Jong Ajax liet Erik ten Hag Ihattaren ook al debuteren in Ajax 1. De technicus deed een paar minuten mee in de verloren bekerfinale tegen PSV.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.