Unusual suspects pakken bijzondere mijlpalen bij zege Liverpool

Liverpool krabbelt na een zeer moeizame seizoenstart langzaam omhoog in de Premier League en gaf de opmars zaterdagmiddag een vervolg door te winnen van Southampton. Het werd de wedstrijd van Darwin Núñez, maar ook van Andy Robertson en James Milner.

Liverpool
Liverpool
3 - 1
Southampton
Southampton

Zij zijn bij Liverpool zeker niet de meest in het oog springende spelers, maar zowel Robertson als Milner beleefde een mooie mijlpaal op Anfield. Zijn invalbeurt in de 68ste minuut betekende voor Milner zijn zeshonderdste wedstrijd in de Premier League, Robertson evenaarde een Premier League-record.

De linksback van Liverpool leverde voor de 1-0 van Roberto Firmino en de 3-1 van Núñez de assist, waardoor hij zijn Premier League-totaal op 53 assists bracht. Er is geen enkele verdediger die meer assists gaf in de Engelse competitie, Leighton Baines kwam in zijn tijd voor Wigan Athletic en Everton ook tot dat aantal.

Het waren mooie mijlpalen op een simpele middag voor Liverpool. Southampton sputterde bij het debuut van coach Nathan Jones nog wel even tegen na de openingstreffer van Firmino, die deze week te horen kreeg dat hij niet meegaat naar het WK met Brazilië. De defensie van Liverpool – met WK-ganger Virgil van Dijk - zag er in de negende minuut niet goed uit bij een vrije trap van Southampton, die werd binnengewerkt door Ché Adams.

Via een dubbelslag van Núñez werd echter voor rust al het verschil gemaakt. De 3-1 ruststand bleek ook de eindstand, mede door goed keeperswerk van Alisson Becker en twee missers van Van Dijk. De Oranje-aanvoerder kopte tweemaal net mis uit corners. Door de zege komt Liverpool op een punt van Manchester United (22 om 23). Manager Erik ten Hag komt voor het WK echter nog in actie met zijn team.