Chelsea heeft zondagavond met zeer weinig moeite afgerekend met Tottenham Hotspur. Romelu Lukaku, Kai Havertz en Mason Mount hadden een basisplaats bij de uitclub, maar zij kwamen verrassend genoeg niet tot scoren in Londen.

0 - 3
Chelsea
Chelsea

Bij Tottenham Hotspur keerde Heung-Min Son terug in de basisopstelling. De Zuid-Koreaan kampte sinds de interlandperiode met een kuitblessure, maar doorstond de fitheidstest. Dat gold niet voor Steven Bergwijn, die doordeweeks uitviel tijdens het duel met Stade Rennes in de Conference League.

Ook met smaakmaker Son gekoppeld aan Harry Kane kon de thuisclub weinig indruk maken tegen de Champions League-winnaar. Het duo kwam gezamenlijk tot twee schoten tussen de palen. Ook bij Chelsea was wonder boven wonder de letterlijk grote man weinig te zien. Lukaku kwam niet veel in het spel voor en dus had Chelsea andere mensen nodig om tot scoren te doen.

Via Thiago Silva en N'Golo Kanté lukte dit. Silva kopte vijf minuten in de tweede helft raak uit een corner van Marcos Alonso en werd daarmee de op een na oudste doelpuntenmaker van Chelsea in de Premier League, na Didier Drogba. Enkele minuten later maakte Kanté zijn eerste Premier League-goal sinds 23 november 2019. Zijn schot werd door Eric Dier van richting veranderd, waardoor keeper Hugo Lloris kansloos was: 0-2 voor Chelsea, waar Hakim Ziyech de hele wedstrijd op de bank bleef.

Zo bleven grote namen als Lukaku en Timo Werner droogstaan op de zondagavond, hoewel laatstgenoemde tijdens zijn invalbeurt toch weer de nodige kansen kreeg. De Duitser was echter weer ongelukkig in zijn afronding. De feestavond met ongewone doelpuntenmakers kreeg in de slotfase nog een mooie afterparty via de late goal van Antonio Rüdiger, die zijn zevende goal in zijn 104de Premier League-wedstrijd maakte.