Unnerstall na PSV-debuut: 'Ik voel me al bijna de oude Lars'

Lars Unnerstall zette vrijdagavond een belangrijke stap in zijn loopbaan bij PSV. De Duitse doelman maakte na een blessure zijn eerste minuten voor de Brabanders.

'Het voelt heel goed dat ik gespeeld heb, verder was het natuurlijk niet best', doelde Unnerstall na afloop op de 3-0 nederlaag tegen Jong FC Utrecht. 'De afgelopen twee weken heb ik weer met de groep getraind, ben ik er echt helemaal bij. Dat ik nu negentig minuten gemaakt heb, is een mooie volgende stap.'

Unnerstall mocht spelen als gevolg van een speciale dispensatieregel. De beloftenelftallen in de Keuken Kampioen Divisie hebben afgesproken dat zij in onderlinge duels de vrije keus hebben in wie zij opstellen als keeper. Op korte termijn lonken daardoor nog meer speelminuten voor Unnerstall, want in de komende speelronden treft Jong PSV de beloften van Ajax en AZ.

'Ik voel me al heel goed door de trainingen van de afgelopen twee weken, al bijna de oude Lars, maar voor een keeper is ritme belangrijk. Daar krijg je vertrouwen door. Dat hoop ik bij Jong PSV de komende wedstrijden op te doen', vervolgde de 29-jarige keeper.

Unnerstall baalt er flink van dat zijn eerste voorbereiding bij PSV in de war gestuurd werd door de blessure. 'Toen de ploeg op trainingskamp was, werkte ik individueel aan mijn herstel. Dan voel je je niet echt onderdeel van de groep, nu voel ik me dat wel.'

Unnerstall werd gehaald om de concurrentie met Jeroen Zoet aan te gaan. Die ambitie heeft de Duitser nog altijd: 'Ja, natuurlijk. Dat is logisch. Voor mij is het nu eerst zaak om te blijven trainen en spelen, dan zien we wel waar het uitkomt.'