United met zondaar Pogba tegen CSKA, Mourinho geeft uitleg over Zlatan

Reacties

José Mourinho heeft uitleg gegeven over de afwezigheid van Zlatan Ibrahimovic bij de topper tegen Arsenal (1-3 zege). De Zweed is niet geblesseerd, maar komt ook dinsdagavond in de Champions League-wedstrijd tegen CSKA Moskou niet in actie voor Manchester United.

United met zondaar Pogba tegen CSKA, Mourinho geeft uitleg over Zlatan

Het ontbreken van de 36-jarige Zweed deed zaterdag wenkbrauwen fronsen. Ibrahimovic herstelde relatief razendsnel van een zware knieblessure en kwam in november in drie achtereenvolgende Premier League-wedstrijden in actie.

Mourinho wilde maandagmiddag tijdens zijn persconferentie niet spreken van een nieuwe blessure: 'Hij is niet geblesseerd, maar hij moet hard werken aan de spieren die zijn knie ondersteunen en daar zit het probleem. Als je hard werkt, komt er ook vermoeidheid. Morgen doet hij nog niet mee, maar na CSKA kan hij weer normaal aan het werk.'

Daarmee gaf de United-manager indirect prijs waar het voor hem deze week logischerwijs allemaal om draait: de topper tegen Manchester City komende zondag. The Citizens hebben als koploper van de Premier League een voorsprong van acht punten. Het is voor United op Old Trafford dus een kwestie van aanhaken of afhaken.

Schorsing Pogba
Pogba is er vanwege een schorsing niet bij tegen City, zo was direct na zijn rode kaart tegen Arsenal al duidelijk. Inmiddels heeft de club duidelijk gemaakt niet in beroep te gaan tegen de drie duels schorsing. De Fransman komt wel in actie tegen CSKA, zo heeft Mourinho bevestigd.

Nemanja Matic mist juist het duel met de Russen en keert direct daarna waarschijnlijk terug. De Serviër is geblesseerd, zo legde zijn trainer op geheel eigen wijze uit: 'Matic is geblesseerd en als ik zeg dat hij geblesseerd is, dan is hij geblesseerd. We hebben problemen en blessures. Er zijn ook wat vaste basisspelers die rust nodig hebben. Maar belangrijker nog, er zijn anderen die verdienen te spelen.'

United is met twaalf punten uit vijf wedstrijden nagenoeg zeker van plaatsing voor de volgende ronde van de Champions League. Het kan tegen CSKA alleen nog misgaan als de Russen met vier goals verschil of meer winnen of met drie goals verschil bij een score van 2-5 of hoger.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.