United huiverig voor 'plastic veld' in aanloop naar duel met AZ

Reacties

Het door blessures geteisterde Manchester United is donderdag beducht voor nieuwe tegenvallers op medisch gebied. Na de ineenstorting van het dak van het eigen onderkomen ontvangt AZ The Red Devils in het stadion van ADO Den Haag, waar kunstgras ligt.

United huiverig voor 'plastic veld' in aanloop naar duel met AZ
© Pro Shots
AZ
AZ
0 - 0
Manchester United
Manchester United

The Daily Mail schrijft dat de formatie van Ole Gunnar Solskjaer donderdag speelt op een 'plastic veld'. Na het instorten van het dak van het AFAS-stadion speelt AZ tenminste tot de winterstop in het Kyocera-stadion in Den Haag. In Nederland is het – in tegenstelling tot Engeland – toegestaan om op kunstgras te spelen en daar lopen ze in Engeland niet bepaald warm voor.

Het Britse medium betitelt het veld van de club uit de Residentiestad als 'slechtste van Nederland', maar dat klopt niet helemaal. ADO eindigde in de VVCS Veldencompetitie met een beoordeling 1,91 (hoogsthaalbare cijfer 5) als zestiende. Alleen Excelsior en FC Emmen scoorden slechter in de test, die wordt afgenomen onder voetballers in de Eredivisie. Het eigen veld van AZ eindigde in diezelfde test op de vierde plaats, Feyenoord heeft volgens de VVCS het beste veld van Nederland.

En dus is Solskjaer volgens Engelse media bevreesd voor nieuwe blessures in zijn selectie, als zijn ploeg AZ treft op het Haagse kunstgras. United heeft inmiddels een hele waslijst aan spelers met kwetsuren, zoals bijvoorbeeld Eric Bailly, Luke Shaw en Phill Jones. Ook de Nederlander Timothy Fosu-Mensah is niet inzetbaar tegen AZ. Ook Aaron Wan-Bissaka ontbrak tegen Arsenal, evenals Anthony Martial. Inmiddels heeft Solskjaer bevestigd dat de Fransman, die te kampen heeft met een hamstringblessure, niet afreist naar Nederland.

Na het het midweekse Europese duel met AZ wacht opnieuw een belangrijke wedstrijd voor United. Zondag gaat de ploeg van Solskjaer op bezoek bij Newcastle United. Al vroeg in het seizoen moet Solskjaer een crisis bezweren, want zijn ploeg staat op dit moment teleurstellend tiende in de Premier League, terwijl er deze zomer weer fors geïnvesteerd werd. Een nieuwe domper kan de Noorse manager dus absoluut niet gebruiken.

Daarom is de kans groot dat Solskjaer ervoor kiest een B-ploeg op te stellen tegen het AZ van Arne Slot. Tijdens het met 1-0 gewonnen duel tegen FC Astana deed de Noor dat immers ook. Toen verving hij bijna de gehele ploeg en was er plaats voor andere Tahith Chong. De kans is groot dat de Nederlander tegen AZ opnieuw zijn opwachting mag maken. Dat geldt ook voor de dinsdag achtien jaar geworden Mason Greenwood, die tegen Astana tekende voor zijn eerste treffer.

UEFA Europa League

Stand Groep L UEFA Europa League 2019/2020

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Manchester United
6
4
1
1
10-2
+8
13
2
AZ
6
2
3
1
15-8
+7
9
3
Partizan Belgrado
6
2
2
2
10-10
0
8
4
Astana
6
1
0
5
4-19
-15
3
* Actueel tot en met 15 mrt. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Manchester United
Meer over Manchester United
Meer UEFA Europa League
Meer over UEFA Europa League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.