Manchester United heeft met hangen en wurgen drie punten overgehouden aan het thuisduel met West Bromwich Albion. Bruno Fernandes speelde een hoofdrol, in positief én negatief opzicht.

Manchester United
1 - 0
West Bromwich Albion

Ondanks het ontbreken van Paul Pogba, die niet ongeschonden uit de interlandperiode was gekomen, moest Donny van de Beek genoegen nemen met een plek op de bank. United-manager Ole Gunnar Solskjaer koos voor Fred en Nemanja Matic in de rug van Fernandes. De Portugees steekt dit seizoen met kop en schouders boven iedereen uit bij The Red Devils en ook tegen West Brom eiste hij de hoofdrol voor zich op.

Al in de tweede minuut was de thuisclub dicht bij de voorsprong toen Anthony Martial uit een perfecte vrije trap van Fernandes richting de verre hoek kopte, maar met een geweldige redding voorkwam Sam Johnstone de eerste competitietreffer van het seizoen van de Fransman. In de zestiende minuut redde de ex-doelman van United opnieuw uitstekend op een inzet van Martial, die met een subtiele pass van Fernandes in stelling was gebracht.

West Brom beet ook van zich af en kreeg voor rust mogelijkheden via Karlan Grant en Kyle Bartley, terwijl de tweede helft nog geen minuut oud was toen scheidsrechter David Coote de bezoekers een strafschop gaf. De scheidsrechter zag Fernandes een overtreding begaan op Conor Gallagher, maar werd door de VAR naar het scherm geroepen. Coote draaide zijn beslissing terug na het zien van de herhaling.

Acht minuten na rust ging de bal opnieuw op de stip, maar nu aan de andere kant na een handsbal van Semi Ajayi. Fernandes ging achter de bal staan en zag zijn inzet gekeerd worden door Johnstone. De doelman kwam echter te vroeg van zijn lijn en Coote gunde Fernandes een herkansing. Dit keer faalde de middenvelder niet en zorgde voor de voorsprong van United.

Het was aan Johnstone te danken dat het nog lang spannend bleef op Old Trafford. De doelman, die van 2009 tot 2018 voor United speelde maar nooit zijn debuut in het eerste elftal maakte, speelde de wedstrijd van zijn leven. Marcus Rashford en Harry Maguire zagen hun inzetten gered worden door de doelman. Aan de andere kant belandde een inzet van invaller Callum Robinson tegen de lat.

Het bleef uiteindelijk 1-0 voor Manchester United, waar Van de Beek tien minuten voor tijd Rashford afloste. Door de overwinning heeft de ploeg van Solskjaer nu dertien punten uit acht duels, waarmee het negende staat in de Premier League. West Bromwich Albion blijft met drie punten achttiende.