Union wint weer en hijgt Bayern in de nek: '33 punten is buitengewoon'

Union Berlin is het nieuwe jaar uitstekend begonnen. Na de 3-1 overwinning op Hoffenheim van afgelopen weekend, volgde woensdagavond opnieuw een zege voor de tegenstander van Ajax in de Europa League.

Werder Bremen
1 - 2
Union Berlin

Daarmee sluit Union de eerste seizoenshelft af als nummer twee van de Bundesliga, op slechts drie punten afstand van koploper Bayern. '33 punten na de eerste seizoenshelft, dat is buitengewoon', jubelde trainer Urs Fischer na afloop. 'Het was een heel zware wedstrijd. Na een vroege tegengoal had het team wat tijd nodig om te herstellen. We speelden slim en zelfverzekerd in de tweede helft.'

Amos Pieper had Werder na dertien minuten spelen aan een voorsprong geholpen, maar dankzij Janik Haberer en Kevin Behrens direct na rust werd de achterstand omgebogen in een overwinning. 'Ik ben superblij dat we hier hebben gewonnen', luidde het commentaar van de matchwinner, die zijn wortels in Bremen heeft. 'Het had zelfs een doelpunt meer kunnen zijn. Ik heb hier veel vrienden en familie. Het was erg leuk.'

Voor Union, dat op 16 februari afreist naar Amsterdam voor de heenwedstrijd in het tweeluik met Ajax, wacht nu de stadsderby tegen Hertha BSC. 'De derby is op zaterdag, dus we moeten er weer klaar voor zijn', blikte Fischer al even vooruit.