Union Berlin gaat zich niet ingraven bij CL-debuut in Bernabéu

Reacties

De droomvlucht van Union Berlin kent woensdag een voorlopig hoogtepunt: de ploeg van Urs Fischer zal het in het Bernabéu opnemen tegen Real Madrid voor zijn debuutwedstrijd in de Champions League. De Zwitserse trainer belooft dat zijn ploeg zich niet zal verschansen in Spanje.

Union Berlin gaat zich niet ingraven bij CL-debuut in Bernabéu
© Pro Shots
Real Madrid
Real Madrid
1 - 0
Union Berlin
Union Berlin

'Het wordt een moeilijke opgave', aldus Fischer met zijn kenmerkende gevoel voor understatement, daags voor het treffen met de recordwinnaar van Europa's belangrijkste clubtoernooi. 'Maar we zullen hem vol goede moed tegemoet treden. Je hebt ook balbezit nodig. Als je alleen maar met verdedigen bezig bent, krijg je het moeilijk. Dan kan zo ongeveer iedereen de beslissende pass geven', waarschuwt Fischer.

De trainer trok op de persconferentie een rookgordijn op over het al dan niet debuteren van zijn spectaculaire zomeraanwinst Leonardo Bonucci en wees nog maar eens op het palmares van de opponent. 'Ze hebben de Champions League in de laatste negen jaar vijf keer gewonnen, dat zegt wel genoeg. Ook als het even niet loopt, blijven ze rustig.'

Aanvoerder Christopher Trimmel predikte eveneens bescheidenheid. 'Dit is een grote club met een grote uitstraling. Dat weet ik van David Alaba, met wie ik regelmatig contact heb', aldus de 36-jarige Oostenrijker over zijn illustere landgenoot.

Bekijk hier al onze video's
Meer Union Berlin
Meer over Union Berlin
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.