Zlatan Ibrahimovic heeft AC Milan een goede start van het nieuwe Serie A-seizoen bezorgd. De thuiswedstrijd tegen Bologna werd gewonnen dankzij twee goals van de 38-jarige Zweed.

AC Milan
2 - 0
Bologna
Bologna

AC Milan verloor sinds 8 maart geen enkele wedstrijd meer en eindigde daardoor alsnog op de zesde plek in de Serie A vorig seizoen. Dankzij die plek begon AC Milan afgelopen week al het nieuwe voetbalseizoen met een uitwedstrijd in Ierland. Shamrock Rovers was de tegenstander in de tweede voorronde van de Europa League en werd mede door een goal van Ibrahimovic met 0-2 verslagen. De Zweedse routinier hervatte zodoende het nieuwe seizoen op de manier waarop hij het vorige seizoen geëindigd was: scorend.

Toen maakte hij in de laatste vier Serie A-duels vijf goals en in de eerste wedstrijd van het nieuwe Serie A-seizoen moest ook het Bologna van Mitchell Dijks en Jerdy Schouten eraan geloven. Het duurde 35 minuten voordat Ibrahimovic zijn eerste goal in het netje had liggen. Theo Hernández gaf de bal voor op de Zweed, die boven alles en iedereen uit torende, de bal tegen de touwen knikte en de 1-0 verzorgde. Hij zorgde daarmee ook voor de ruststand, mede omdat Milan-middenvelder Ismaël Bennacer zijn poging voor leeg doel om zeep hielp.

Door de goal van Ibrahimovic was het alweer voor het 22ste seizoen op rij dat de Zweed tot scoren kwam. En hij krikte ook nog maar eens zijn fraaie statistiek in seizoensouvertures op. In de top 5-competities was Ibrahimovic voorheen liefst veertien keer betrokken bij een goal in vijftien openingswedstrijden. Een statistiek die hij dus opvijzelde tot vijftien keer betrokken in zestien openingswedstrijden.

Maar Ibrahimovic zou Ibrahimovic niet zijn als hij op zijn 38ste nog een unieke prestatie zou neerzetten. Het lukte hem in de Serie A namelijk nog nooit om twee keer te scoren in de eerste wedstrijd van het seizoen. Je voelt het aankomen: dat lukte de Zweed deze avond wel. Bennacer werd na vijf minuten in de tweede helft gevloerd in het strafschopgebied en kreeg een vrije trap. Nadat de VAR de arbiter op zijn fout had gewezen, kreeg AC Milan alsnog de penalty en die schoot Ibrahimovic stijf in de kruising.

Ibrahimovic kreeg vervolgens ook nog een kans op een hattrick, maar nadat hij de Bologna-doelman omspeelde, schoot hij de bal naast. De 2-0 stand bleef zodoende tot het einde van de wedstrijd behouden, mede omdat Rodrigo Palacio nog de paal raakte namens Bologna. Voor Dijks eindigde de wedstrijd in mineur. De Nederlandse vleugelverdediger kreeg tot overmaat van ramp ook nog zijn tweede gele, en dus rode, kaart.